Minap mutattuk az Utóélet plakátját, most itt egy másik, szintén a Karlovy Vary-i filmfesztiválon debütáló magyar filmnek, a Szabadesés-nek a plakátja is. Pálfi György filmjében Molnár Piroska leugrik egy hétemeletes ház tetejéről, de nem hal meg, hanem feltápászkodik, és újra elindul felfelé, hogy ismét megkísérelje az ugrást, közben pedig bepillant a ház különböző lakóinak életébe. A plakát tervezője, Frank Rizzo elmondta nekünk, hogy a plakát háttere erre a körforgásra rímel, de a fő ihletforrást az eredeti Star Wars-plakátok jelentették.

Pálfi kérése volt, hogy Molnár Piroska szerepeljen a főhelyen, mint az egykori plakátokon Darth Vader, és körülötte csoportosuljon a film többi kisebb-nagyobb szereplője (majdnem mindenki odafért, de azért páran lemaradtak). A plakát erősen retrós stílusú, nemcsak a Star Wars miatt, hanem azért, mert a film képi világának hangulata, fényelése is a nyolcvanas éveket idézi. A film címét egy Rizzo által átdolgozott betűtípussal írták ki, amelynek eredetijét a hatvanas, hetvenes években utcai táblák festéséhez használták Amerikában.

A Szabadesés plakátjaForrás: Vertigo Media

A Szabadesés-t július 10-én mutatják be a Karlovy Vary-i filmfesztivál versenyprogramjában, a magyar mozikban szeptember 25-től lesz látható. Itt lehet megnézni pár részletet filmből.