Mágikus kísértettörténetet forgat Fliegauf Bence

2014.07.14. 11:33

Hétfőn kezdődött Fliegauf Bence (Dealer, Tejút, Womb) Liliom ösvény című új filmjének forgatása. A szuggesztív vizuális világáról ismert rendező most egy anyáról készít filmet, aki kisfiával együtt, mesék segítségével néz szembe sötét emlékekkel teli múltjával. A főszerepet Stefanovics Angéla, a Budapest Bank-reklámok Emeséje fogja játszani, kisfiát a nyolcéves Sótonyi Bálint. Fliegauf legutóbb a romagyilkosságokról készített filmet Csak a szél címmel, amellyel Ezüst Medve-díjat nyert a berlini filmfesztiválon. Új filmjét "titokzatos, nagyvárosi beavatástörténet" - ként írja le.

Sótonyi Bálint és Stefanovics Angéla a Liliom ösvény című filmbenFotó: Szőke Dániel Bogdán

Rebeka, a főszereplő édesanyja halálakor felkeresi rég nem látott apját, visszamegy gyerekkori lakhelyére. Belső utazásán vele tart kisfia, akit meséről meséről avat be saját régi emlékeibe, az anyának is, és gyerekének is a mágia, a mese, a valóság és a képzelet keveredése segít feldolgozni a múltat. "Amikor ők ketten rálépnek a Liliom ösvényre, akkor még nem tudják, hogy mi vár rájuk" – mondta a filmről Flieaguf.

A forgatókönyvet Fliegauf maga írta, a film operatőre Lovasi Zoltán (Csak a szél, Rengeteg) lesz. A Liliom ösvény előreláthatólag 2015 tavaszán kerül a magyar mozikba.

Sótonyi Bálint és Stefanovics Angéla a Liliom ösvény című filmbenFotó: Szőke Dániel Bogdán