Ő lehetne a magyar Scarlett Johansson

Rujder Vivien
Vágólapra másolva!
Kis szünet után folytatjuk népszerű cikksorozatunkat, amelyben olyan színésznőket és színészeket mutatunk be, akiket többet szeretnénk látni a mozivásznon. Rujder Vivien még csak tanulja a szakmát, de már most rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amelynek ő ugyan nincs tudatában, de amelyre bátran alapozhat. Ez a titkos fegyver pedig nem más, mint hogy tökre emlékeztet Scarlett Johanssonra. Csak még egy picit hízni kell hozzá. 
Vágólapra másolva!

Vászonra vele #28 - Rujder Vivien

Született: 1993. december 26.

Ő lehetne a magyar... Scarlett Johansson.

Hol figyeltünk fel rá: Egy olvasónk ajánlotta figyelmünkbe a másodéves színinövendéket, akiben "a karizma iszonyatosan dübörög", és nem kell sokat várni, mert "pár éven belül nagyot fog robbanni". Ráadásul az év végi vizsgaelőadáson "rókaláb volt belefonva a hajába". Ennyi érdekesség hallatán nem ülhettünk tétlenül, megkerestük Vivient.

Rujder Vivien Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Azt tudtuk meg, hogy incifinci szerepet játszott eddig egyet, azt is egy még be nem mutatott filmben. De egy ilyen arcátlanul fiatal színésznőtől többet nem várunk. Egyelőre az is elég, hogy felszed pár kilót, és ügyel rá, hogy az a cuki bumfordi báj, az a kedves esetlenség, ami láthatóan van neki (erről ebben a vizsgafilmben lehet meggyőződni 1:29-nél), és ami Scarlett Johansson gömbölyű idomait is ellenállhatatlanná teszi, azt ne veszítse el még véletlenül sem. Ha valakit ilyen telt ajkakkal, hatalmas kék szemekkel, ívelt szemöldökkel áldott meg a sors, akkor legyen benne tisztesség, és ne ógörög Médeiaként toporzékoljon majd nekünk valami ósdi színházban, hogy gukkerral is csak a körvonalait lássuk, hanem irány a kamera elé, és csinálja meg nekünk minimum a magyar Adele életé-t.

Miket csináltál eddig?

Rujder Vivien: Mosonmagyaróváron éltem és tanultam. Tízéves korom óta táncolok, lovagolok, és játszottam egy amatőr színjátszó társulatban. Most szeptemberben kezdem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a harmadik évemet. Sok vizsgaelőadás van a hátam mögött, ezek közül a legkedvesebb a harmadik félévi zenés színészmesterség vizsgánk, ahol az osztályunk maga írta a történetet, Horváth Jenő dalaira. Az utóbbi hónapokban sokat forgattam Gothár Péter mesterképzős rendezőosztályával. Korábban még sohasem álltam kamera előtt, így nagyon izgalmas munkafolyamat volt ez, nagyon szerettem csinálni az összes kisfilmet. Horváth Lili most készülő, A szerdai gyerek című nagyjátékfilmjében is dolgozhattam még múlt ősszel, az iskolán kívül ez volt az első forgatásom, és nagyon pozitív élmények értek itt is.

Rujder Vivien Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Miben láthatunk legközelebb?

Terveink szerint ősszel mutatják be A brémai muzsikusokat, ami szintén az osztály közös munkája lesz. Az Ódry színpadon fogjuk játszani, gyerkőcöknek készül.

Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen dolgoznál együtt!

Horváth Lilivel szívesen dolgoznék még, valamint Mundruczó Kornéllal. Lilivel feltöltődés együtt dolgozni, Mundruczót pedig nagyon izgalmas rendezőnek tartom. Harmadikként Gothár tanár úr osztályából kiemelnék valakit, de nem tudok. Szívesen forgatnék még együtt onnan bárkivel.

Melyik magyar színészt/színésznőt látnád többet szívesen a vásznon?

Rezes Judit, Fekete Ernő, Szandtner Anna, Orosz Ákos, Fullajtár Andrea, Debreczeny Csaba.

Rujder Vivien Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Melyik film volt a legnagyobb hatással arra a döntésedre, hogy színész legyél?

Felvételi előtt nem volt ilyen film, most már viszont van olyan, ami bizonyítja, hogy az egyik legszebb hivatást választottam, ami létezik a földön. Egyik osztálytársam ajánlotta, azt mondta: Vivi, amit ez a nő csinál a filmben, azt egy színésznőnek muszáj látnia. Igaza volt, a Hullámtörés fantasztikus film, és amit Emily Watson nyújt benne, attól bizony leesik az ember álla.

Kibe szerettél bele legutóbb a filmvásznon?

Matthew McConaughey-be újra meg újra sikerül beleszeretnem. Mintha most kezdene el igazán játszani. Jobbnál jobb filmekben és sorozatokban bukkant fel az elmúlt időkben, mint például A Wall Street farkasa, Az újságos fiú, a Mielőtt meghaltam vagy A törvény nevében.

Anyukád szerint mit kéne csinálnod ahelyett, amit csinálsz?

Nyugodtabb életet szánt volna nekem, az biztos. Kisgyerekként régész akartam lenni, amit nagyon pártolt. Miután elkezdtem lovagolni, kitaláltuk, hogy lovasterapeuta leszek. Azt hiszem, ennek örülne a legjobban. Ha nem lennék ilyen fanatikus, foggal-körömmel óvott volna ettől a pályától.

Rujder Vivien Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Van B terved arra, hogy ha a színészi karrier nem jön össze?

A lovasterapeuta-képzés még mindig érdekel, de nem lenne könnyű menet, gyógytornász vagy pszichológus végzettség kell hozzá, úgy tudom. Úgyhogy inkább komédiázom, amíg tehetem.

Mostanában mire vagy nagyon rákattanva?

A szomszéd néni pár napja bekopogott hozzánk, hogy van nekem egy ajándéka. Négy kötetet nyomott a kezembe, a Film, Színház, Muzsika 1957-es és 58-as számait. Azt mondta, porfogónak jó lesz. Éjjel-nappal ezeket bújom, nagyon izgalmas.

Láttál valami jó filmet mostanában?

A Mielőtt meghaltam Matthew McConaughey főszereplésével most nagy kedvencem.

Rujder Vivien Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Láttál valami jó darabot mostanában?

Sajnos a vizsgákra való felkészülés miatt nem sűrűn sikerült eljutni színházba ebben az évben, de Bodó Viktor Anamnesis-e örök kedvencem.

Mi a véleményed Scarlett Johanssonról?

Ó, vajon miért ő? Még soha senki sem mondta, hogy hasonlítunk. Először A suttogó című filmben láttam őt még kislányként. Irigyeltem, hogy lovas filmben szerepelhet. Ezután én is mindig suttogósat játszottam a lovardában. Rég láttam játszani, talán utoljára a Vicky Christina Barceloná-t néztem meg, azt nagyon szerettem. Nem igazán követem a munkásságát, de nagyon izgalmas, vadító nőnek tartom.