Csalódni fog, aki a Cinema City valamelyik mozijában szeretne jegyet váltani A majmok bolygója - Forradalom című szuperprodukcióra, ugyanis a Magyarországon 176 mozitermet üzemeltető hálózat nem vette fel a műsorára a filmet a bemutatójának hetében. A döntés nagyon meglepő, mert a sorozat első része - ha nem is volt óriási kasszasiker három éve - tisztességes eredményt ért el itthon (30 kópiával ment, körülbelül 65 ezren vettek rá jegyet), a folytatás pedig jelenleg a legnézettebb film Amerikában, 33 százalékkal erősebben nyitott, mint elődje, és a véleményeket összegző Rotten Tomatoes nevű honlapon a kritikusok 91 százaléka, illetve a nézők 93 százaléka vélekedik róla pozitíven.

A majmok bolygója - ForradalomForrás: InterCom

Egyelőre sem a Cinema City, sem pedig a filmet Magyarországon forgalmazó InterCom nem adott ki közleményt az ügyben, a Cinema City Facebook oldalán többen megkérdezték, hogy miért nem láthatják a filmet a cég mozijaiban, de mostanáig nem kaptak választ.

Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR-igazgatója az Origónak elmondta, hogy nem tudtak megállapodni a forgalmazóval, és ezért nem vetítik a filmet. A nézetkülönbség természetéről üzleti titokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. A Cinema City mindig egy hétre előre köti a megállapodásokat a forgalmazókkal, ezért nem kizárt, hogy a jövő héten felveszik a filmet a mozijaik műsorára. "Ez egy üzleti döntés, egy adott filmre vonatkozó tárgyalás kimenetele, nem a magyar nézők ellen szól" - tette hozzá Buda.

Rajki Pétertől, a filmet forgalmazó InterCom marketingvezetőjétől megtudtuk, hogy egy nappal a bemutató előtt még mindig nem kaptak hivatalos értesítést a Cinema City-től. "Amennyiben Magyarország vezető mozilánca úgy dönt, hogy nem kívánja bemutatni az európai premierrel egy időben a filmet, mi természetesen borzasztóan csalódottak leszünk" - mondta Rajki.

A majmok bolygója: Forradalom július 17-én kerül a magyar mozikba - legalábbis azokba, amelyek felvették a műsorukra.