A Forbes magazin legjobban kereső színészeket összegyűjtő éves listáján idén is Robert Downey Jr. lett az első, akárcsak tavaly. A sztár a magazin számításai szerint bruttó 75 millió dollárt keresett 2013 és 2014 júniusa közt, ugyanannyit, mint a 2012 és 2013 júniusa közti időszakban. Downey Jr. természetesen a Marvel-filmeknek köszönheti a vagyonát: a Vasember-filmekért és a Bosszúállók-ért nemcsak gázsit kapott, hanem a filmek bevételéből is részesedik. A Forbes értesülése szerint a jövőre mozikba kerülő Bosszúállók: Ultron korá-ért minden eddiginél magasabb gázsit alkudott ki (konkrét összeget nem írnak), és továbbra is megkapja majd a bevétel bizonyos százalékát is.

Robert Downey Jr.Forrás: AFP

Némiképp meglepő módon a lista második helyét Dwayne Johnson foglalja el, akinek a Herkules című filmje még csak a héten kerül majd a mozikba, de így is 52 milliót tett zsebre egy év alatt. Jövedelme elsősorban a Halálos iramban-sorozatból és a G. I. Joe-ból származott. A harmadik hely Bradley Cooperé, akinek a Másnaposok-trilógia tejelt, de 46 milliós keresetében lehet, hogy már A galaxis őrzői (hazai premier: augusztus 14.) Rocket Racoonjának szinkronizálásáért kapott gázsi is benne van. Coopert követi a listán Leonardo DiCaprio, akinek megérte kockáztatni A Wall Street farkasá-val: a szokásosnál alacsonyabb gázsiért vállalta el Scorsese filmjének főszerepét profitrészesedésért cserébe. A film végül 392 millió dollárt kaszált világszerte, DiCaprio pedig egy év alatt 39 milliót keresett.

Chris Hemsworth még nem akkora kaliberű sztár, mint listatársai, ötödik helye viszont újabb bizonyíték arra, hogy meglehetősen jól jártak, akik beszálltak a Marvel-bizniszbe. A Thor-filmek és a Bosszúállók egy év alatt 37 milliót hoztak a harmincéves színésznek.

A 2013 és 2014 júniusa közt legjobban kereső tíz színész (zárójelben a bruttó kereset millió dollárban):

1. Robert Downey Jr. ($75)
2. Dwayne Johnson ($52)
3. Bradley Cooper ($46)
4. Leonardo DiCaprio ($39)
5. Chris Hemsworth ($37)
6. Liam Neeson ($36)
7. Ben Affleck ($35)
8. Christian Bale ($35)
9. Will Smith ($32)
10. Mark Wahlberg ($32)