A galaxis őrzői mentheti meg a nyarat

2014.07.30. 10:50

Bár Magyarországon augusztus 14-éig kell várni A galaxis őrzői-re, az USA-ban, Nagy-Britanniában és számos már országban ezen a héten kerül mozikba a film, ami az előrejelzések szerint akár minden idők legerősebb augusztusi nyitását is produkálhatja Amerikában. Ennek most különösen nagy a jelentősége, mert, ahogyan mi is megírtuk, a nyári moziszezon borzasztóan gyengén alakul az USA-ban, a Hollywood Reporter szerint a mozijegyeladásokból befolyó összbevétel több mint 20%-kal marad el a tavalyitól.

Zoe Saldana és Chris Pratt A galaxis őrzőibenForrás: Fórum Hungary

Egy tekintetben már biztos, hogy rekordot dönt A galaxis őrzői: a Marvel filmjét 4080 moziban mutatják be az Egyesült Államokban, amire augusztusban még sosem volt példa (eddig ebben a hónapban a 2009-es G. I. Joe: A kobra árnyéka volt a rekordtartó 4007 mozival). Az előrejelzések szerint A galaxis őrzői legalább 65 millió dollárt kaszál majd a nyitóhétvégén Amerikában, de lehetséges az is, hogy megugorja a 70 milliót, és ebben az esetben új rekordot állít fel. A legerősebb augusztusi nyitást eddig A Bourne-ultimátum produkálta 2007-ben, amely 69,2 millióval startolt, a második a Csúcsformában 2, amely 2001 augusztusában 67,4 milliót hozott az első hétvégéjén.

A galaxis őrzői-t a kritikusok máris imádják, kérdés viszont, hogy a többi Marvel-filmhez képest a közönség mennyire harap majd rá a kissé más stílusú filmre. James Gunn rendező úgy nyilatkozott, hogy szemben a Marvel többi filmjével, ez "nem annyira szuperhősfilm, inkább űropera".