Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Ezúttal az X-Men-filmek ősz üstökű Ciklonjának szerepében híressé vált Halle Berry két legemlékezetesebb meztelenkedését mutatjuk meg.

#10 - Halle Berry (Kardhal, Szörnyek keringője)

Annak ellenére, hogy túl volt már egy rakás filmszerepen (köztük pár főszerepen is), Halle Berry igazán csak a 2000-es X-Men-nel, a mutáns Ciklon szerepében vált ismertté, ami azért ironikus, mert ősz hajával és a minden pórusát eltakaró szuperhős cuccban keménykedő amazon Berry egyik legkevésbé nőies szerepe. Ezt a hirtelen megugró népszerűséget lovagolta meg egy évvel később Dominic Sena rendező, aki Kardhal című thrillerjét lényegében Berry mellével adta el.

A filmben Hugh Jackman egy tehetséges hackert játszik, akit a John Travolta által irdatlanul ripacs módon megformált gógyis gazfickó felbérel egy nagyszabású bankrablásra. A visszautasíthatatlan ajánlattal pedig a Travolta társát alakító Berry keresi meg, aki lényegében a film összes jelenetében amolyan gyönyörű ornamentumként van jelen. Komolyan, milyen ruhákban van már végig!? A szerep szextárgy-jellegét pedig az a jelenet teszi egyértelművé, melyben az ekkor 35 éves Berry életében először mutatta meg tökéletes formájú, tejeskávészínű kebleit.

Halle Berry a Kardhal című filmbenForrás: InterCom

Ez a jelenet pedig minden idők egyik legindokolatlanabb mellvillantásaként került be a filmtörténetbe, hisz Berry karakterének nem feltétlenül kellett volna ahhoz félmeztelennek lennie, hogy odaadjon egy slusszkulcsot Jackmannek. Persze, nyilván a legjobb dolog lehet így megkapni egy slusszkulcsot, sőt, személy szerint ekkor döntöttem el, hogy megtanulok vezetni.

Ha azonban túl tudunk lépni a villantás narratívabeli súlytalanságán, mindenképp érdemes megemlíteni Sena és Joel Silver producer zseniális marketinges húzását, hisz a film megjelenése előtt már bőven tudta az egész világ, hogy Halle Berry a gázsiján felül bónusz fél millió dollárt kapott azért, hogy megmutassa melleit. A reklámfogás bevált, Berry fedetlen keblének hívó szavára bódultan meneteltek be a férfiak a moziterembe.

Halle Berry legendás pucérkodása a Kardhal című filmbenForrás: InterCom

Egy merész képzavarral élve a 2001-es filmes év Berry csupasz melleinek látványától volt hangos, ugyanis a Kardhal utáni következő filmjében, a Marc Foster rendezte díjnyertes Szörnyek keringőjé-ben is közszemlére tétette finom domborulatait. A tragikus fordulatokban bővelkedő filmben a halálsoron fegyőrként dolgozó Hank (Billy Bob Thornton nem hiába méltatott alakítása) segédkezik Berry férjének kivégzésében, ami azonban balul sül el, a Hank fiát és egyben kollégáját alakító Heath Ledger ugyanis idegességében elhányja magát, ezzel pedig tönkre teszi Berry férjének utolsó perceit. Szó szót követ ezután az egymásért közel sem lelkesedő apa és fia között, ami aztán egészen a fiú öngyilkosságáig vezet.

Hullnak a szereplők a Szörnyek keringőjé-ben, Foster ugyanis a maximális lélekszorongatás kedvéért kinyírja Berry kisfiát is. A totális és kegyetlen magányra ítélt főszereplők azonban megismerkednek, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, majd kikötnek egy kanapén, és itt indul a film legemlékezetesebb jelenete.

Thornton és Berry hosszú, nyers, szomorú szexjelenete egy pillanatra sem válik öncélúvá, a többszörösen gyászoló nő ugyanis fia és férje elvesztése után érezni kíván valami kellemeset, érezni, hogy lehet még öröme az életben. A szex itt csupán helyi érzéstelenítést biztosít, melynek hatása gyorsan múlik. Berry egy interjúban elmondta, hogy ennek a jelenetnek így, ebben a formában kellett ott lennie a filmben, mert ez az alapvetően tragikus dugás két kiüresedett karakter hiábavaló boldogságkeresésének állapotát tárja fel.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates