Jake Gyllenhaal ijesztően rákattant a balesetekre

2014.08.22. 13:15

Jake Gyllenhaal az utóbbi pár évben nem tud mellényúlni, ha szerepválasztásról van szó. Színészi reneszánsza a Forráskód című 2011-es sci-fi thrillerrel kezdődött (előtte felsült Perzsia hercege című szuperprodukcióval, és a Szerelem és más drogok is elég hervasztóra sikerült), aztán jött Az utolsó műszak című ütős zsarufilm, majd csinált két, hasonlóan sötét hangulatú krimit a kanadai Denis Villeneuve-vel (FogságbanEnemy), és hamarosan érkezik a Nightcrawler, amely kedvéért rémisztően soványra fogyott.

Nightcrawler-t a korábbi trailerek alapján már kikiáltottuk az idei év Drive-jának, és a frissen kiadott hosszú előzetes csak erősíti ezt a párhuzamot a kihalt Los Angeles-i utcákon száguldozó főhőssel, és a hidegrázósan hatásos aláfestő zenével.

Gyllenhaal egy kétségbeesett fickót játszik, aki felcsap amatőr bűnügyi riporternek. Ez annyit jelent, hogy megpróbál elsőként érkezni a kamerájával balesetek helyszínére, és a véres felvételeket később elpasszolni a bulvármédiának. A kezdeti sikerek után vérszemet kap, és már ő kezdi előidézni azokat a rémségeket, amiket rögzíteni akar.

Nightcrawler az eddig forgatókönyvíróként ismert Dan Gilroy rendezői bemutatkozása, és játszik benne Bill Paxton, Riz Ahmed, valamint Rene Russo is, aki már 22 éve Gilroy felesége. A film október 31-én kerül az amerikai mozikba, magyarországi forgalmazásáról sajnos még nem kaptunk információt.

A Nightcrawler plakátjaForrás: Open Road Films