Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Mostani alanyunk az Oscar-díjas Marisa Tomei, akit a legtöbben a Vinny, az 1 ügyű nagyszájú csajaként ismerhetnek, de A pankrátor széttetovált, mellbimbópiercinges sztriptíztáncosnőjeként egészen más oldalát is megmutatta.

 

#11 - Marisa Tomei (Mielőtt az ördög rádtalál, A pankrátor)

Pucérkodás szempontjából Marisa Tomei karrierje szokatlanul alakult. Míg más színésznők a pályafutásuk elején letudják a bevállalósabb szerepeket, és később decensebb alkotások irányába fordulnak, addig Tomei már huszonévesen, egyik első szerepéért (Vinny, az 1 ügyű) Oscar-díjat nyert, és csak negyven felett kezdett el meztelenkedni a vásznon.

Egészen 2007-ig kellett várni arra, hogy a színésznő megmutassa melleit, viszont a türelem rózsát termett, mivel Sidney Lumet Mielőtt az ördög rádtalál című filmjében a 43 éves Tomei olyan kirobbanó formában van, hogy képtelenség nem szájtátva bámulni a filmet nyitó szexjelenetét, melyben a néhai Philip Seymour Hoffman által alakított férje kutyapózban teszi magáévá.

A filmben Hoffman figurája le akar lépni Brazíliába az adóhatóság elől, azonban még előtte össze próbál szedni egy kis költőpénzt, ezért beszervezi a bűnbe kisöccsét (Ethan Hawke), akinek nem mellesleg viszonya van bátyja feleségével. A cikkünk szempontjából másik releváns jelenetben az egy szál tangában mászkáló Tomei elkezdi kioktatni az őt áhítattal bámuló Hawke-ot. Ez a rész egész egyszerűen fergeteges, hisz egyrészt fény derül belőle a két szereplő közti ponyvaszagú kapcsolatra, másrészt pedig Marisa Tomei percekig járkál bámulatosan meredő mellbimbókkal. Kell ennél több?

Ha kell, akkor A pankrátor lehet a tökéletes választás, hiszen még az is tudja, hogy Tomei rendesen meztelenkedik benne, aki nem látta a filmet. Darren Aronofsky remekművét azonban nem csak azért érdemes megnézni, mert az öregedés jeleit egyáltalán nem mutató Tomei háromszor is meglóbálja csodaszámba menő kebleit. Felejthetetlen élmény látni, ahogy a színésznő hibátlan testét vagány sztriptíz-rockra ringatja a Mickey Rourke által nagyszerűen megformált kiöregedő, lötyögő szívű pankrátor ölében, hisz a hajlott korú birkózó is feltehetően a szétvarrt, mellbimbópiercingekkel feldíszített Tomei látványától lett szívbeteg.

Alig ocsúdik a néző ebből az amúgy baráti, mégis sokkolóan erotikus jelenetből, jön is a következő, melyben Tomei egy teljesen átlátszó, testére feszülő hálós kis valamiben beszélget Rourke-kal. Biztosan valami fontos dolgot vitatnak meg, de azt feltehetően a színésznő egyetlen rajongója sem fogta fel elsőre, hiszen a Tomei melle által optikai csalódássá domborított rácsos semmiség úgy vonzza az ember tekintetét, mint egy Vasarely-festmény.

Marisa Tomei pucérkodós jelenetei  A pankrátorbanForrás: Fórum Hungary

Mivel sztriptíztáncosnőt játszik, így hát egyszer Tomei is körberingja a rudat - ezt a jelenetet két évvel ezelőtt meg is választottuk minden idők második legszexibb filmes sztríptízének. A pankrátor pucérkodós jelenetei azonban nem az öncél kedvéért vannak a filmben, hisz Aronofsky rendkívül finom párhuzamot von a mindennapi betevőt testükkel kereső előadók között. A birkózó izmai már csak kemikáliákkal tarthatók feszesen, a negyven feletti sztriptíztáncosnőt megalázzák és kiröhögik a kora miatt. Fejben mindketten bírják még, de testük, a munkaeszközük, cserbenhagyja őket.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates