Nem valószínű, hogy sokan várták volna lélegzetvisszafojtva, hogy mikor készül végre egy film a kilencvenes évek francia elektronikus tánczenei színteréről, de most, húsz évvel később, amikor már a nagyszüleinket is láttuk lagziban a Get Lucky-ra táncolni, érdekes lehet megnézni, hogy miből lett a Daft Punk, az Air, a Cassius és a Justice.

Főleg, hogy mindezt nem egy VH1-dokumentumfilm dolgozza fel, hanem az elképesztően tehetséges Mia Hansen-Løve, aki harminc éves kora előtt már két ötcsillagos remekművet is letett az asztalra, Gyermekeim apja és Viszlát, első szerelem! címmel.

Az Eden előzetese több, mint ígéretes és hangulatában Hansen-Løve élettársának, Olivier Assayasnak a szintén zseniális Május után című filmjét idézi. Szóval a Május után azt mutatta be, hogy milyen volt a hetvenes években irtó menő francia fiatalnak lenni, az Eden pedig ugyanezt a kilencvenes években. Ráadás, hogy amikor a francia house-őrület eléri Amerikát, Greta Gerwig is feltűnik a szereplők között. Az Eden európai premierje októberben lesz a londoni filmfesztiválon.