Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Ezúttal a magyar származású, Oscar-díjas Rachel Weisz filmográfiájából emelünk ki két idevágó gyöngyszemet.

 

#12 - Rachel Weisz (Lopott szépség, I Want You)

Egy korábbi részben már kiveséztük a Lopott szépség-et Liv Tyler tüneményes jelenetei miatt, azonban nem ő volt az egyetlen, aki ruha nélkül mutatkozott abban a filmben. Tyler a szexualitással ismerkedő ártatlanságot képviselte, Rachel Weisz meztelenkedései viszont már a buja erotika kategóriájába tartoznak.

Először napozás közben, egy medence partján fekve csodálhatjuk meg fedetlen kebleit. Olyan pózban és olyan hányaveti magabiztossággal fekszik ott, mintha már évek óta a világ leghíresebb festőinek lenne a múzsája. Később az is kiderül, hogy a kemény, izzadtságtól síkos szexet szereti.

A félig magyar Weisz (édesapja Weisz György feltaláló mérnök, aki egy légzőkészüléket és egy aknakereső műszert is kifejlesztett) az idehaza gyakorlatilag ismeretlen, I Want You című brit thrillerben is lenyűgözte a nézőket hullámzó melleivel. A filmben több férfi is csak a fodrászt alakító Weiszt akarja, és vonzalmuk idővel beteges megszállottságba csap át. A kanapés szexjelentnél bevállalósabb nagy valószínűséggel már nem lesz a karrierjében.

Az új évezredben Weisz visszavett a meztelenkedésből, és például már csak visszafogott, keveset mutató szexjeleneteket vállalt be A forrás-ban vagy az Örvény-ben. Álszentség lenne azt állítunk, hogy örülünk a döntésének. Hozzátesszük viszont, hogy sokoldalú színészi játékával bőven kárpótolt minket. Remek volt ókori filozófusként (Agora), szétszórt, a szélhámosság ízé rákapó örökösnőként (Szélhámos fivérek) és Nick Hornby hétköznapi hősnőjeként is imádtuk az Egy fiúról című vígjátékban.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates