Egy mosómedve csücsül a világ tetején

2014.09.08. 12:55

Amerikában a helyzet változatlan. A Tini nindzsa teknőcök a premierje hetében ugyan megelőzte A galaxis őrzői-t, de azóta ismét az élre ugrott a mosómedvés űrkaland. Megelőzve Az Acélember-t, már majdnem 300 millió dolláros országos összbevételnél jár, és négy olyan hét volt, amikor elvitte az első helyet. Az elmúlt tíz évben ez a bravúr csak A sötét lovag-nak, az Avatar-nak és Az éhezők viadalá-nak sikerült. A Marvel számítása bevált, és a sok elsővonalbeli szuperhős után egy olyan képregényt is sikerre vitt a pénztáraknál, amit egy éve még tényleg csak az elkötelezett rajongók ismertek.

A Marvel tehát örülhet, ők szállították a nyár legnagyobb durranását, az amerikai filmipar viszont valamit nagyon elrontott. Évek óta nem mentek ennyire kevesen moziba a nyáron, és a múlt hétvégén is inkább más programot választottak az emberek: 1988 óta nem adtak el ennyire kevés mozijegyet.

A galaxis őrzőiForrás: Fórum Hungary

Ebbe persze az is belejátszott, hogy egyetlen nagy érdeklődéssel várt filmet sem mutattak be a múlt héten. Egy friss premier tudta csak feltornászni magát a legjobb tíz közelébe, de a 16 millió dolláros gyártási költség mellett a The Identical 1,9 milliós bevétele csúfos bukásnak számít.

A toplista tizenegyedik helyén rajtoló The Identical-ben azzal a gondolattal játszanak el, hogy mi történt volna, ha Elvis ikertestvére nem hal meg születéskor, és felcseperedve keresztény Elvis-imitátor válik belőle. A teljesen idióta alapötletet a vallásos tartalom sem tudta népszerűvé tenni az erre egyébként fogékony amerikai közönségnél. Szinte kizárt, hogy a The Identical eljusson Magyarországra.

Blake Rayne a The Identical című filmbenForrás: Freestyle Releasing

A Tini nindzsa teknőcök komótosan gyűjtögeti tovább a milliókat, a 175 milliós összbevétel tisztességes eredménynek mondható. Chloe Grace Moretz fiatal korosztályt megcélzó, élet és halál közt utazgató, Ha maradnék filmje került fel még a dobogóra, utána következik a Kamuzsaruk című vígjáték, amiről a címe nagy valószínűséggel minden fontosat elmond. Mindkét filmet ezen a héten mutatják be a magyar mozik.

A jövő héten sem fogják az emberek elözönleni a mozikat Amerikában, a Delfines kaland 2 című családi vígjáték és a No Good Deed című thriller Idris Elbával lesz a két fő újdonság.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. A galaxis őrzői ($10,1/$294,6)
2. Tini nindzsa teknőcök ($6,5/$174,6)
3. Ha maradnék ($5,8/$39,7)
4. Kamuzsaruk ($5,4/$66,6)
5. November Man ($4,2/$17,9)
6. Úgy fent, mint lent ($3,7/$15,6)
7. When the Game Stands Tall ($3,7/$23,5)
8. Az emlékek őre ($3,6/$37,8)
9. Az élet ízei ($3,2/$45,7)
10. Lucy ($2/$121,2)