Ethan Hawke a karosszékéből gyilkol

2014.09.10. 13:02

Belekukkanthatunk Ethan Hawke Good Kill című filmjébe, amelyben az egykori vadászpilóta új feladatot kap: drónokat irányít, és a terrorizmus ellen harcolva előre meghatározott célpontokat semmisít meg kontinensnyi távolságból. A Good Kill a háború legújabb arcát mutatja meg, amikor már nem szükséges fizikailag jelen lenni a csatamezőn, és Hawke alakítja benne a dilemmázó főszereplőt, aki egyre kevésbé tudja elviselni, hogy ő húzza a célkeresztet a megsemmisítendő személyeket rejtő objektumok fölé.

A most kiadott részletben Hawke megkövült arccal meséli el feleségének (January Jones), hogy mi is volt aznap a munkában. Napi szinten kell iszonyú nehéz döntéseket hoznia: megölje a tálib parancsnokot azon az áron is, hogy a családja is vele pusztul?

Velencei kapcsolatunk azt mesélte, hogy durván kifütyülték a filmet a fesztiválon. Mi azért reménykedünk, hiszen Andrew Niccol rendezte, aki ugyan az utóbbi években kissé leesett a lóról (Lopott idő, A burok), de csinált már egy zseniális Gattacá-t, és a Good Kill története húsz éve még simán sci-fi lett volna.Hazai bemutatóról egyelőre nincs információnk, alább megmutatjuk a film minimalista plakátját is.

A Good Kill plakátjaForrás: Voltage Pictures