Már tombolnak Till Attila gengszterei

2014.09.10. 15:04

Hétfőn elindult Till Attila Tiszta szívvel című második játékfilmjének forgatása, amely harmincnyolc napon keresztül, számos budapesti helyszínen zajlik majd - adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap. A film főbb szerepeit Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Fenyvesi Zoltán kerekesszékes maratonfutó bajnok, és az SZFE-n végzős Fekete Ádám játszák, a mozibemutató várhatóan jövő ősszel lesz.

A Tiszta szívvel azt a kérdést feszegeti, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor igazán bevadulnak.

Till Attila (középen) és Thuróczy Szabolcs (kerekesszékben) a Tiszta szívvel forgatásánForrás: A Company Hungary

Till Attila Pánik (kritikánk) című első filmjét a 2008-as Filmszemlén mutatták be, ahol a főszereplő Gubík Ági elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat. Tilla három évvel később rendezte meg a Csicska (kritikánk) című rövidfilmet, amelynek a cannes-i filmfesztivál Rendezők kéthete szekciójában volt a világpremierje. Mindkét filmben fontos szerepet játszott Thuróczy Szabolcs, akit nyugodtan nevezhetünk Till Attila múzsájának.

Olvasnivaló: Leforgattuk punkba - interjú Till Attilával és Thuróczy Szabolccsal

Thuróczy Szabolcs és Fenyvesi Zoltán a Tiszta szívvel című filmbenForrás: A Company Hungary