Az új csajom egy pasi

2014.09.12. 15:06

Elnézést, hogy lelőttem a címben az Une nouvelle amie (Egy új barátnő) című új Francois Ozon-film poénját, de egyrészt az alább látható előzetes is megteszi, másrészt a forgatókönyv egy 1985-ös Ruth Rendell-novellán alapul (The New Girlfriend) és a film munkacíme egyébként is Je suis femme (Nő vagyok) volt.

A történet lényege, hogy egy fiatal nő (Anaïs Demoustier) elhunyt barátnője férjét (Romain Duris) istápolja gyászában, egészen addig, amíg sokkoló felfedezést nem tesz. Ozon stílusát ismerve, nem kell halálosan komoly, fájdalmas drámázásra számítani, bár a torontói bemutatót követő kritikák kiemelték, hogy a film messze nem olyan könnyed, mint amilyennek indul.

A bámulatosan gyorsan dolgozó francia rendező A házban és a Fiatal és gyönyörű nyerő kettősének köszönhetően mostanában felszálló ágban van, Romain Duris pedig mindig remek, így az év végi francia filmtermésből ezt várom talán a legjobban. Az európai premier egy hónap múlva, a londoni filmfesztiválon lesz, francia nyelvterületen novembertől vetítik, a magyar bemutatót pedig jó esetben tavaszra saccolnám.

Az Une nouvelle amie plakátjaForrás: Mars Distribution