Maradt volna inkább a bitófán

2014.09.15. 10:08

Kijött egy újabb előzetes Tommy Lee Jones The Homesman című westernjéhez, és a már tavasszal is az egeket karcoló várakozásaink még tovább nőttek. A mogorva színészt Hilary Swank megmenti a kötél általi haláltól, és cserébe azt kéri a férfitól, hogy segítsen neki három őrült nőt elkísérni Nebraskából Iowába.

Az utazás során sok veszély leselkedik rájuk, haramiák, részeges vademberek, de a legviszolyogtatóbb mind közül Jones utasítása arra az esetre, ha ő egy indiántámadás következtében elhalálozna. Swank először lője fejbe a másik három nőt, aztán végezzen magával is. Érzelmes és szép filmnek tűnik két magának való ember lassan kibontakozó barátságáról, amely ugyanakkor a Vadnyugat könyörtelenségéről sem felejtkezik el.

A Melquiades Estrada három temetése egy felejthetetlen neo-western volt Tommy Lee Jonestól, remélhetőleg most sem változtat a stílusán, és az amerikai nyugat hőskorszakát is lefegyverző őszinteséggel, melankóliával és megbocsátó emberszeretettel tárja elénk. A The Homesman-ben szerepel még Meryl Streep és Hailee Steinfeld, a három őrült nőt Grace Gummer, Miranda Otto és Sonja Richter alakítja. A filmet november 14-től játsszák az amerikai mozik, bízzunk benne, hogy előbb-utóbb valamelyik magyarországi forgalmazó is fantáziát lát benne.