Hiba volt megölni Keanu Reeves kutyáját

2014.09.15. 15:09

Keanu Reevesnek kinyírták a kutyáját, ezért hatalmas vérfürdőt rendez - az előzetes alapján így lehet összefoglalni a John Wick történetét. Az öldöklés még úgy is jócskán eltúlzott reakciónak tűnik, ha hozzávesszük, hogy az ölebet az azóta elhunyt felségétől kapta, illetve a sportkocsiját is ellopta a két rosszarcú bűnöző.

Remélhetőleg nem komolykodják el a filmet, és arra használják fel a soványka alapötletet, amire való: alibinek jó sok pörgős és ügyesen megrendezett tűzpárbajhoz, amelynek a szüneteiben az ötvenéves Reeves eljátszhatja a harcmezőre visszarángatott, kelletlen hőstípust. Az jól áll neki.

A fényképezés a Drive című remekművet idézi, bár ahhoz a filmhez biztos nem fog felérni a John Wick, de tetszetős stílust azért kölcsönözhetnek neki a neonfényes éjszakai képsorok, az egyetlen akciófilmből sem hiányozható villódzó diszkójelenet, illetve a lassított üvegtörések. Reeves mellett felbukkan még Willem Dafoe, Ian McShane, Michael Nyqvist (A tetovált lány), a Trónok harca Theon Greyjoyaként ismert Alfie Allent pedig ismét egy meggyötört arcú, sokat szenvedő fickóként fogjuk látni.

Ennek a filmnek kell majd elfeledtetnie velünk Reeves legutóbbi szörnyű ballépését, a 47 ronin-t. Az amerikai mozikban október 24-től vetítik a John Wick-et, hazai bemutatóról egyelőre nincsen információnk, de igencsak meglepődnénk, ha elkerülné a film Magyarországot.