A nyáron kiadott teaserek után megérkezett az első hosszú előzetes Az éhezők viadala: A kiválasztott első részéhez. Nincs többé harc a túlélésért egy gyilkolásra berendezett, óriási amfiteátrumban, itt már konkrétan Snow elnök (Donald Sutherland) elnyomó rendszerének a megdöntéséért küzdenek a lázadók, akiknek a legfőbb fegyverük Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence). A lány azonban továbbra sem szeret meghunyászkodó szimbólumként viselkedni, bárki oldalán is harcoljon, ő minden erejével azon van, hogy kiszabadítsa Peetát (Josh Hutcherson) a Kapitólumból.

A helyzetet bonyolítja, hogy Peeta a központi hatalom szócsöveként mindenkit a fegyverek lerakására szólít fel. Nem tudni mi történt vele, nehezen hisszük el, hogy átállt Snow oldalára, talán kimosták az agyát vagy egy mesteri színjátékot űz. A képek arra engednek következtetni, hogy szabályos háború tör ki Panemben: fegyverarzenál egy raktárban, menetelő emberek, egy város égő romjai közt rohannak Katnissék, és a drámai zene is végig azt sulykolja belénk, hogy minden eddiginél nagyobb a tét.

Vannak persze dolgok, amik nem változnak: Katnissnek továbbra is az íj a választott fegyvere, csak most már nem őzre vadászik vele, hanem valami sokkal veszélyesebbre. Aki esetleg nem ismerné a sorozatot, azoknak mondjuk, hogy a Harry Potter- és az Alkonyat-filmek példáját követve, ezúttal is elfelezték az adaptált regényt, és két részre bontva mesélik el a történet grandiózus lezárását. Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész november 20-án érkezik a magyar mozikba.