Szinte napi gyakorisággal jönnek a hírek készülőfélben lévő remake-ekről. A múlt héten írtunk A hét mesterlövész újbóli bevetéséről, tegnap olvastuk, hogy Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrort is megint előveszik, most pedig megtalálták a színészt Ben-Hur szerepére. A 31 éves Jack Hustont választották ki, aki legendás filmes családból származik: a nagypapája John Huston rendező (A máltai sólyom), a nagynénje Anjelica Huston színésznő.

Huston a Genszterkorzó című HBO-sorozatban szétlőtt arcú háborús veteránból lett bűnözőt játszott, továbbá ő volt a híres amerikai író, Jack Kerouac az Öld meg kedveseid! című drámában, és ismét csak gengszterként szerepelt az Amerikai botrány-ban is. Pár évvel ezelőtt a neve felmerült a Viszkis rablóról szóló film főszerepére, de a projektből azóta sem lett semmi.

Jack HustonForrás: AFP

Lewis Wallace Ben-Hur című, 1880-ban megjelent történelmi regénye több feldolgozást megélt már, az 1959-ben készült változatot mindenki ismeri, abban Charlton Heston hajtotta a fogatot. A mostani állítólag abban különbözik az előzőektől, hogy szorosabban követi a könyvet, és nagyobb hangsúlyt kap Jézus párhuzamos történetszála.

Az orosz Timur Bekmambetov rendezi a filmet, aki az Éjszakai őrség című fantasyval robbant be a köztudatba. Már évek óta Amerikában dolgozik (Wanted, Abraham Lincoln, a vámpírvadász), és ha nem változtat a stílusán, legújabb Ben-Hur-feldolgozás is tele lesz kapkodó kamerakezeléssel, és ügyes vizuális trükkökkel felpörgetett akciójelenetekkel. Morgan Freeman alakítja a zsidó herceg mentorát, Messala szerepére még keresik az ideális színészt. Már az amerikai bemutató dátumát is kitűzték 2016. február 26-ra.