Már az is kész csoda, hogy a Magic Mike milyen szórakoztató és intelligens lett, hiába szólt vetkőző izompacsirtákról, de Steven Soderbergh, Channing Tatum és a többiek emelik a tétet és Magic Mike XXL címen nemrég kezdték forgatni a folytatást. Sajnos, a második résszel kapcsolatban két aggodalmunk is lehet; egyrészt nem Soderbergh rendezi, másrészt most kiderült, hogy az első rész legnagyobb sztárja és jelenettolvaja, Matthew McConaughey sem tér vissza.

Ami Soderberghet illeti, ő köztudottan visszavonult a mozitól és jelenleg épp A sebész című remek történelmi kórházsorozata látható a tévében, viszont legközelebbi munkatársa, rendezőasszisztense és producere, Gregory Jacobs lesz a Magic Mike XXL rendezője. Soderbergh pedig nem vette le teljesen a kezét a projektről; álnéven ő az operatőr és a vágó is.

Matthew McConaughey a Magic Mike című filmbenForrás: Big Bang Media

Jacobsszal a The Playlist beszélgetett és ők derítették ki, hogy Channing Tatum hiába állította korábban, hogy minden szereplő benne lesz a folytatásban, McConaughey most már biztos, hogy kimarad. Nagy kár, hiszen Dallas karaktere volt az első rész fő tartópillére és ez volt az a szerep, ami szimbolikusan és önirónikusan lezárta McConaughey vetkőzős korszakát és elindította a máig tomboló McConaughey-reneszánszot.

Jacobs ugyanakkor azt mondja, hogy a második rész radikálisan különbözni fog az elsőtől, műfaja leginkább road movie lesz és meg fogjuk érteni, hogy miért akarták folytatni a történetet. Az izmos csávók közül egyébként Channing Tatumon kívül Matt Bomer és Joe Manganiello (ő például ezekben a napokban is épp iszonyatosan gyúr is a szerepre) biztos visszatér, de Alex Pettyfer részvétele még nem megerősített.

A Magic Mike XXL jövő nyáron kerül a mozikba.