Megvan az új Az éhezők viadala? Korai lenne ezt még kijelenteni, mindenesetre 32,5 milliót tett zsebre Az útvesztő című új ifjúsági regény-adaptáció a hétvégén, és figyelembe véve, hogy a célközönség számára már elkezdődött a suli, illetve hogy hiányoznak a filmből a sztárok, az eredmény kifejezetten szép. Ez minden idők hatodik legjobb szeptemberi nyitánya.

A 20th Century Fox már ki is tűzte a folytatás premierdátumát: jövő szeptemberben jön a második rész. Az éhezők viadalá-hoz hasonlóan ez a film is a disztópikus jövőben játszódik, egy labirintus közepén találja a főszereplő srác, nem emlékszik semmire a múltjából, és a már ott lévőkkel együttesen kell kitalálniuk, hogy jussanak ki az útvesztőből. A legnagyobb számban a fiatal lányok képviseltették magukat a mozikban, őket legfőképpen a Teen Wolf - Farkasbőrben című farkasemberes sorozattal ismertté vált Dylan O'Brien csalogathatta be.

Dylan O'Brien és Kaya Scodelario Az útvesztő című filmbenForrás: InterCom

Második helyen nyitott a Sírok között (magyarországi bemutató: október 30.), amelyben a változatosság kedvéért Liam Neeson ismét egy viharvert arcú, kemény férfit alakít. Úgy tűnik, az amerikaiak kezdenek kissé ráunni az ír színész Elrabolva óta tartó akciófilmes korszakára, a Sírok között számai messze elmaradnak a legutóbbi Neeson-film, a Non-stop nézettségi adataitól: a repülőgépes thriller 28,8 milliót termelt az első hétvégéjén, míg ez a mostani emberrablós történet csak 13,1 milliót tudott összegyűjteni. A Non-stop-ra még a női nézők is kíváncsiak voltak, most viszont feltűnően hiányoztak a vetítésekről. Ezt a film erőszakosságával és rendkívül nyomasztó hangulatával magyarázzák.

Liam Neeson a Sírok között című filmbenForrás: A Company Hungary

A harmadik helyet a This Is Where I Leave You című keserédes vígjáték szerezte meg. Szintén most debütált, négy testvérről szól, akik apjuk halála miatt kénytelenek hazatérni, és egy hetet tölteni családi környezetben tölteni egy állandóan rájuk telepedő anyával, és múltjuk sok más szereplőjével. A galaxis őrzői közben egy újabb határt lépett át, 313 millió dolláros amerikai összbevételével A Vasember 2-t is megelőzte. Amerikában immáron a mosómedvés film a negyedik legsikeresebb Marvel-produkció.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Az útvesztő ($32,5/$32,5)
2. Sírok között ($13,1/$13,1)
3. This Is Where I Leave You ($11,9/$11,9)
4. No Good Deed ($10,2/$40,1)
5. Delfines kaland 2 ($9/$27,1)
6. A galaxis őrzői ($5,2/$313,7)
7. Kamuzsaruk ($2,7/$77,2)
8. Tini nindzsa teknőcök ($2,7/$185)
9. Piszkos pénz ($2,1/$7,7)
10. Ha maradnék ($1,8/$47,7)