Csuja Imrét kihagyták a Torrente 5-ből

Csuja Imre, Torrente
Vágólapra másolva!
A prosztó, rasszista, önimádó exzsaruról szóló, itthon hihetetlenül népszerű Torrente-sorozatnak elkészült az ötödik része, október 3-tól már játsszák is a spanyol mozik. A rendező két éve Csuja Imrének ígért egy szerepet, de most csak Alec Baldwint látjuk az előzetesben. Hova tűnt Csuja? Utánajártunk. 
Vágólapra másolva!

A negyedik rész két évvel ezelőtti mozipremierje alkalmából nálunk járt Santiago Segura, a Torrente-filmek író-rendező-főszereplője, és együtt ebédelt a magyar szinkronhangjával, Csuja Imrével. Viszonzásul azért, mert jelentős részben Csuja reszelős orgánumú, bunkó szövegelései miatt vált nálunk kultikus karakterré Torrente, meghívta a következő részbe szerepelni.

A Népszabadságnak Segura azt is elmondta, hogy egy spanyol-magyar válogatott futballmeccsről fog szólni a folytatás, amelyet a bíró elcsal a magyarok javára, és Csuja csaposként vagy bábjátékosként vesz majd részt a bundázásban.

Csuja Imre Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Torrente ötödik részét gyártó produkciós cég kért is fotókat Csuja Imréről, majd fél év csend következett. Amikor a magyar fél megunta a várakozást, és rákérdezett, hogy mi a helyzet a felkínált szereppel, a spanyolok előálltak a farbával: fizetni kell azért, ha Csuját a filmben akarják látni.

Ez azért is furcsa, mert a Torrente-filmek tele vannak híres emberek cameóival, akik jobbára jófejségből vállalták el a szereplést. Negyedik részben például felbukkan az akkori Real Madridból Sergio Ramos, Arbeola és Higuaín. Ők ingyen mentek, mert kedvelik a Torrente-filmeket, egyébként megfizethetetlenek lettek volna a produkció számára.

Santiago Segura Budapesten Fotó: Hirling Bálint - Origo

Csuja persze nem hasonlítható össze egy nemzetközi hírű focistával, Segura viszont magyarországi látogatásakor megtapasztalhatta, milyen óriási népszerűségnek örvendenek a filmjei nálunk. Előre lehetett tudni, hogy az itthoni rajongók imádták volna Csuja szereplésének minden pillanatát, és ez még egy ok lehetett volna, hogy a magyarok megnézzék a filmet a moziban.

A rendező ráadásul maga nyilatkozta, hogy minél szélesebb körből szokott válogatni embereket, akár egy buszsofőrt is megkörnyékez egy szereppel, ha azt látja rajta, hogy jól mutatna Torrente mellett. Ebbe beleférhetett volna pár másodperc erejéig Csuja Imre is. Segura tudja, hogy egy jól eltalált cameo milyen humoros tud lenni - és ez pont az lehetett volna. Mindenesetre a produkciós cég elszámította magát, ha azt hitte, a magyarok perkálni fognak. A Parlux Entertainment, amely a sorozat negyedik részét forgalmazta itthon, és amely a premierre Budapestre csábította Segurát, nem szeretett volna élni a lehetőséggel.

Egyébként a Népszabadságnak felvázolt történetből - amennyire az előzetesből leszűrhető - sem maradt semmi. A Torrente 5: Mision Eurovegas egy Ocean's Eleven-paródia, melyben a régi részek nyomdokain haladva a főszereplő először grundol egy csapatot idiótákból, akikkel aztán egy kaszinót próbál kirabolni. Pár hónapja még arról szóltak a híradások, hogy Alec Baldwin Torrente fő ellenlábasát alakítja, az előzetesben viszont kedélyesen koccintanak.

A sorozat első három része DVD-n jelent meg nálunk, a negyediket viszont már a mozik is bemutatták. A Torrente 5 magyarországi bemutatója egyelőre bizonytalan, reméljük, hogy a főhőst ezúttal is Csuja Imre fogja szinkronizálni, de még ez sincs eldöntve.

Olvasnivaló: Még csinálok három Torrentét, aztán meghalok - interjúnk Santiago Segurával