Szédületes bekattanással indul a jövő év

2014.09.25. 13:50

Először az Origo Filmklubon látható a Birdman - A mellőzés meglepő ereje magyar feliratos, őrületes hangulatú előzetese, amelyben a Michael Keaton által játszott színész csak egy ideig képes tűrni, hogy a régi dicsőség szertefoszlott, és mindenki csak egy levitézlett sztárt benne. Egyszer csak bekattan valami a fejében, alsógatyában kezd rohangálni az utcán, és ismét ő lesz Birdman, a szárnyas szuperhős.

A 21 gramm és a Bábel rendezője, Alejandro González Inárritu egy elképesztő kanyarral műfajt váltott, és az érzelmes drámái után egy groteszk, Hollywoodból és a sztárkultuszból gúnyt űző vígjátékot forgatott.

A film világpremierje Velencében volt, ahol az A listás fesztiválokat húsz éve járó Bognár Péter a mustra legjobbjának nevezte a Birdman-t. Szerinte technikai, dramaturgiai és operatőri szempontból is zseniális a film, állandóan történik benne valami meghökkentő, és ráadásul intelligensen és árnyaltan üzen Hollywoodnak. Külön kiemelte, hogy Keaton és Edward Norton közös jelenetei szenzációsak. A Birdman-ben szerepel még Emma Stone, Naomi Watts, valamint Zach Galifianakis.

Amerikában október 17-től vetítik a mozik, a magyaroknak 2015. január 22-ig kell várniuk rá.