Öt évvel a Közellenségek után egy cyber-thrillerrel jelentkezik Michael Mann, és a Blackhat előzetese alapján úgy fest, a rendező nem vett vissza a komolyságából: mivel az egész világ nagy elektronikus hálózatokhoz kapcsolódik, ezért egy jó hacker kénye-kedve törhet be akárhova, és egyetlen gombnyomással akár épületeket is felrobbanthat.

A fenyegető mozdulattal bedugott pendrive és a számítógépek belsejében futkározó képek láttán kicsit kilencvenes évek érzésünk van, akkoriban csodálkoztak rá ilyen módon a filmek az emberek életében alapvetővé váló internetre.

Chris Hemsworthben elsősorban egy laza ausztrál szörföst látunk, aztán kalapácsos istent, és csak a sor végén kullog a számítógépzseni. Itt mindenesetre egy menő hackert játszik, akit kihoznak a börtönből, hogy elkapjon egy másik hackert. Az üldözés több kontinensen keresztül folyik, közelről mutatott monitorokon és számítógépbelsőkön kívül lesznek tetszetős akciójelenetek is a filmben.

A magyar mozik január 29-tól vetítik majd a Blackhat-et. A cím magyarul fekete kalapot jelent, és a rosszindulatú hackereket szokták így nevezni, utalva arra, hogy a klasszikus westernfilmekben mindig a gonosz figura viselt fekete kalapot.