Nem kérdés, hogy Paul Thomas Anderson az utóbbi években bekerült azon kevés amerikai rendezők klubjába, akiknek minden új filmjének bemutatója pirosbetűs ünnep. A Vérző olaj és a The Master grandiózus remekművek, de pár feledhetetlenül kattant jelenetet leszámítva nem nevezhetők szórakoztatónak vagy mókásnak. Pedig Andersonnak van humora, emlékezzünk csak a Boogie Nights-ra vagy a Kótyagos szerelem-re és ha szabadjára engedi, akkor páratlan filmélményre számíthatunk.

A Beépített hiba (Inherent Vice) első előzetese beigazolja korábbi sejtésünket, hogy szó sincs komor eposzról, ez tényleg egy vadul csapongó, marihuánafüstös, őrült film lesz A nagy Lebowski és a Félelem és reszketés Las Vegasban nyomdokain. Joaquin Phoenixnek eddig a The Master volt a karriercsúcsa, de könnyen lehet, hogy az excsaja által sötét üzelmere bepalizott Doc Sportellóként felülmúlja előző együttműködésüket Andersonnal.

Phoenix-szel gyönyörűen egymásra találtak, de persze az összes hollywoodi színész ölni tudna egy mellékszerepért Paul Thomas Anderson valamelyik filmjében: Reese Witherspoon tovább nyomatékosítja a Witherspoon-reneszánszot, Josh Brolin istenien harsog japánul, Benicio Del Toro mintha a Félelem és reszketés Las Vegasban kísértete lenne, Eric Roberts telitalálat az elrabolandó milliomos szerepében, de feltűnik még Owen Wilson, Martin Short, Jena Malone és Anderson felesége, a szupervicces Maya Rudolph is.

A legfontosabb női szerep, a főhős bajkeverő exnőjéé viszont a kevésbé ismert Katherine Waterstonnak (Richard Harrow ikertestvére a Gengszterkorzó-ban) jutott. Az előzetes narrátora, Joanna Newsom énekesnő (neki ez lesz az első filmszerepe) a végén azt ígéri, hogy karácsonyra megkapjuk a filmet. Magyarországon viszont sajnos csak 2015. februárja körül lesz ez a karácsony.