Kedden tölti be ötvenedik évét Vincent Cassel felesége és gyermekeinek anyja, egyben a filmművészet jelenleg legérzékibb mellét birtokló, gyönyörű olasz színésznő, Monica Bellucci. A jeles dátumot mi mással ünnepelhetnénk, minthogy megmutatjuk filmes pályafutása minden egyes meztelen jelenetét szépen egymás után.

A modellvilágból érkezett huszonévesen a vászonra, cseppet sem meglepő tehát, hogy már legeslegelső filmjében építettek kivételes adottságaira, és ráérősen hagyták pucér idomain pásztázni a kamerát. Legjelentősebb hozzájárulása Monica Belluccinak az egyetemes filmtörténethez mégis az a pár delejes pillanat, mikor önfeledten dörzsölgeti a felsőtestét két darab félbe vágott citrommal.

Mindenekelőtt azonban tisztelettel adózunk Monica Bellucci bátorsága előtt. Ő az a színésznő, aki nem riad vissza attól, hogy vadászgörényt lógassanak az ágyéka fölé, és orgazmust produkáljon egy tömeggyilkosság közepén. 1998-ban simán kiállt erdőnyi fanszőrzettel premier plánban, aztán durván megerőszakolták análisan egy alagútban. És ami még nagyobb bátorság - míg a vele egykorú Sophie Marceau egy váll nem sok, annyit se villant ki több mint egy évtizede - Monica Bellucci nem hátrált meg, és manapság is rendszeresen leveszi kamera előtt a ruháját. Legutóbb 48 évesen.