Csillagok között legújabb előzetese már alig vesződik a végveszélybe sodródott Föld bemutatásával, inkább rögtön az űrbe küldi a Matthew McConaughey-t és Anne Hathawayt. Azt az eddig igencsak kevés ember által megtapasztalt, katartikus rácsodálkozást próbálja visszaadni, amit egy ismeretlen bolygó felfedezése és bejárása közben érezhetnek az űrhajósok.

Nyugodtan túrázgatni azért nincs ideje az asztronautáknak, mert a Földet ökológiai katasztrófa fenyegeti, ami az emberiség kihalásával járhat. Az előzetes aprócska, ámde izgalmas újdonsága - a hegyet formáló hullám mellett - egy szürke, tégla alakú robotszerűség.

A történet így egy hónappal a bemutató előtt nagyjából kirajzolódott: a két főszereplő azt a feladatot kapja, hogy derítsenek fel olyan bolygókat, ahol esély van az emberiség túlélésére. A hosszú, 169 perces játékidő is arra enged következtetni, hogy nem lesz egyszerű a küldetés teljesítése. Christopher Nolan űrutazós, világmegváltós sci-fijét november 6-tól vetítik a magyar mozik.