Amikor Michael Dudikoff volt az isten

2014.10.07. 14:25

Aki a nyolcvanas években nőtt fel, és hangalámondásos videókazettákról falta a filmet, annak nem kell bemutatni a Cannon produkcióit. A tíz legjobb gyerekkori filmélményünkből minimum hármat nekik köszönhetünk. Amerikai nindzsa, Ütközetben eltűnt, Kobra. Soroljam még?

Most végre egy dokumentumfilm is készült a céget irányító, B-filmes rettenetek és veretes klasszikusok sokaságáért felelős, két izraeli unokatestvérről, Menahem Golanról és Yoram Globusról. Az Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story Of Cannon Films előzetese sok szép régi emléket felelevenít, és több új traumát is okoz. Sosem hittük volna, hogy egy milliomos producerpáros képes csillogó tréningruhában fotóztatni magát a riviérán.

A régi nagy sztárokból többen is felszólalnak az előzetesben, Franco Nero mesél A nindzsa színre lép-ről, láthatjuk Dolph Lundgren első filmben elhangzó mondatainak egyikét, és persze gyakran szóba jön a Cannon két legnagyobb ásza, Charles Bronson és Chuck Norris is. A beérkező forgatókönyveket két stócba gyűjtötték, attól függően, hogy inkább Norrishoz vagy Bronsonhoz illik. Arról mesél az egyik bennfentes, hogy érkezhetett volna akár egy Üvöltő szelek-adaptáció is, azt is biztos megkapta volna az egyik sztár.

Négy Cannon-klasszikus plakátjaForrás: Cannon

Aranybánya ez a téma, hiszen napnyugtáig sorolhatnánk a Cannon-filmremekeket. Ott van a Szökevényvonat Jon Voighttal, a Életerő című felejthetetlen sci-fi, amelyben egy űrvámpír-csaj mutogatja formás melleit, vagy a kevésbé ismert, de annál jobb 52 Pick-Up című akcióthriller Roy Scheiderrel és Ann-Margrettel.