Ez nem botrány, hanem szexuális bűncselekmény

2014.10.07. 23:28

Jennifer Lawrence eddig nem reagált nyilvánosan arra, hogy öt héttel ezelőtt hackerek több tucat privát meztelen fotóját tették közzé az interneten. A Vanity Fair szerdán megjelenő számában azonban Az éhezők viadala-sorozat sztárja megtöri a csendet, és részletesen beszél az esettel kapcsolatos érzéseiről. "Ez nem egy botrány, hanem szexuális bűncselekmény. Gusztustalan az egész" - fogalmaz Lawrence.

Az Oscar-díjas színésznő az interjúban elárulja, hogy nagyon félt, amikor tudomást szerzett arról, hogy tőle ellopott pikáns fotók keringenek a neten, mert nem tudta, ez milyen hatással lesz a karrierjére. "Csak azért mert színész és közszereplő vagyok, nem jelenti azt, hogy magamnak köszönhetem. Nem igaz, hogy ez a szakmám velejárója. Ez az én testem, és az én döntésem kell legyen, hogy kinek mutatom meg, és teljességgel undorító, hogy nem az én döntésem. Nem akarom elhinni, hogy ilyen világban élünk".

Jennifer Lawrence a Vanity Fair magazin címlapjánForrás: Vanity Fair

Arról is beszámol, hogy először elkezdett írni egy bocsánatkérő közleményt, de aztán rájött, hogy nincs miért bocsánatot kérnie. Bármit leírt, attól egyből nagyon mérges lett, vagy sírhatnékja támadt.

"Egy szeretetteljes, egészséges, nagyszerű párkapcsolatban éltem négy éven keresztül. De egy távolsági kapcsolat esetében a pasid vagy pornót fog nézni, vagy téged." - utalt Lawrence arra, hogy a fotókat az akkori barátjának, Nicholas Hoult színésznek csinálta.

A Napos oldal és az Amerikai botrány című filmekből is ismert színésznő arról is beszélt, hogy mélyen csalódott azokban az ismerőseiben, akik elárulták neki, hogy megnézték a fotóit. "Bárki, aki megnézte azokat a fotókat, szexuális bűncselekményt követett el. El kellene süllyedniük szégyenükben. Olyan emberek is mondták, hogy látták a képeket, akiket ismerek és szeretek. Nem akarom felhúzni magam ezen, de közben azt gondolom, hogy nem engedtem meg nekik, hogy megnézzék a meztelen testemet."

Olvasnivaló: Ebbe a lányba szerelmes most a fél világ - portrénk Jennifer Lawrence-ről