Sokan lennének, akik elolvadnának a gyönyörűségtől, ha Colin Firth mellett érné őket a reggel, Nicole Kidman azonban nem tartozik közéjük. Az Amnézia (Before I Go to Sleep) legújabb előzetesében rémült arccal vizslatja, hogy ki lehet ez a mellette alvó fickó. A filmből összevágott két perc nem is nagyon akarja palástolni, hogy itt valami nagyon hasonló történik ahhoz, amit a Mementó-ban láttunk.

Christine (Nicole Kidman) anterográd amnéziában szenved, ami azt jelenti, minden egyes új nappal törlődik a memóriája, és reggelente idegenként tekint a férjére. Felbukkan az orvosa (Mark Strong) is, és közösen nyomozásba kezdenek, hogy mi is történt valójában a közben egyre paranoiásabbá váló nővel.

Eléggé tucatthrillernek tűnik a története alapján, de mellette szól, hogy Kidman és Firth oda szokott figyelni, hogy mit vállal el, és a film alapjául szolgáló regény is több országban bestseller lett, nálunk 2011-ben jelent meg Mielőtt elalszom címmel. Az Amnézia október 30-án érkezik a magyar mozikba.