Megvan az új Bond-lány

2014.10.10. 07:17

Az Adele életé-ből ismert Léa Seydoux kapta a női főszerepet a 24. James Bond-filmben. A hírt robbantó Daily Mail "femme fatale"-ként írja le a 29 éves színésznő által játszott karaktert. Seydoux, akit legutóbb A szépség és a szörnyeteg új változatában láthattunk a magyar mozikban, néhány év alatt az egyik legfelkapottabb francia színésznővé tornázta fel magát, de már több hollywoodi produkcióban is dolgozott: először a Ridley Scott-féle Robin Hood-ban, majd Tarantino Becstelen brigantyk-jában, szexi bérgyilkosnőt alakított a Mission: Impossible negyedik részében, de rendezte őt Woody Allen (Éjfélkor Párizsban) és Wes Anderson (A Grand Budapest Hotel) is.

Korábban Penélope Cruz neve is felmerült Bond-lányként, de eléggé valószínűtlen, hogy Seydoux mellett egy Cruz-kaliberű színésznő is szerepelni fog az új filmben (egy Bond-filmben általában egy relatíve ismert és egy teljesen ismeretlen színésznő szokott feltűnni - bár ez alól is van kivétel, lásd. Sophie Marceau és Denise Richards A világ nem elég-ben).

Léa Seydoux a Mission: Impossible - Fantom protokoll című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A Sam Mendes által rendezett filmet hat hét múlva kezdik forgatni, James Bond szerepében visszatér Daniel Craig, a mozipremier 2015. november 6-án lesz.

Olvasnivaló: Vetkőztessük le a Mission: Impossible 4 színésznőit!