Az évek óta készülő harmadik Bridget Jones-film elveszítette az egyik legfontosabb szereplőjét. Hugh Grant egy brit rádiónak mondta el, hogy kiszállt a sorozatból. Az első két részben ő játszotta Daniel Cleavert, az önimádó playboyt. Grant szerint nélküle is el fog készülni a folytatás.

Először 2009-ben jelentették be, hogy lesz harmadik rész. Két évvel később, már azt is lehetett tudni, hogy Bridget Jones teherbe esik benne Danieltől. De aztán csak nem jöttek hírek forgatásról, helyette kiderült, hogy a szereplők elégedetlenek a Helen Fielding által írt forgatókönyvvel. 2013-ban tovább bonyolódott a helyzet, kijött a harmadik Bridget Jones-regény, amelynek azonban teljesen más története van, mint a sokak által leszólt, Bridget Jones' Baby című forgatókönyvnek.

Renée Zellweger és Hugh Grant a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3 tizennyolc évvel játszódik a második kötet cselekménye után, a továbbra is hebrencs főszereplő ebben már nem bonyolódik romantikus kapcsolatba Daniellel, hanem férje tragikus halála után egyedülálló anyaként neveli két gyermekét. Daniel azért feltűnik a könyvben, ő a keresztapja a két gyereknek.

A stúdiót nem izgatta fel különösebben a megjelent regény, inkább a forgatókönyvet foltozgatták tovább, hiszen abban Colin Firthnek és Hugh Grantnek nagyobb szerep jut a könyvhöz képest. Ezt az egy helyben topogást unhatta meg Grant. A legújabb hír most az, hogy Emma Thompsont kérték fel, hogy rázza gatyába a forgatókönyvet. Nem fogadnánk nagyobb összegben arra, hogy ez a harmadik rész a közeljövőben elkészül.