A Warner igérgette ugyan, hogy a Marvelhez hasonlóan ők is komolyan belekezdenek a képregényes univerzumépítésbe, de konkrétum kevés hangzott el. Most viszont egy olyan megjelenési listával állt elő a stúdió, amely láttán úgy érezhetik magukat a képregényrajongók, mint Indiana Jones, amikor megtalálta a Szent Grál helyét jelző térképet. A mezei nézők is örülhetnek, mert sok új DC-szuperhőst lesz alkalmuk megismerni az elkövetkező években.

2016: Batman v Superman: Dawn of Justice
2016: Suicide Squad (rendező: David Ayer)
2017: Wonder Woman (címszereplő: Gal Gadot)
2017: Justice League - első rész (rendező: Zack Snyder)
2018: The Flash (címszereplő: Ezra Miller)
2018: Aquaman (címszereplő: Jason Momoa)
2019: Shazam (főszereplő: Dwayne Johnson)
2019: Justice League - második rész (rendező: Zack Snyder)
2020: Cyborg (főszereplő: Ray Fisher)
2020: Zöld Lámpás

Egy képregényrajongónak nem kell magyarázni a listát. Mindenki mást pedig gyorsan képbe hozunk. 2016 márciusában jön Batman és Superman közös filmje Ben Affleckkel és Henry Cavillel. Ez nem újdonság senkinek, haladjunk is tovább.

Ben Affleck a Batman v Superman: Dawn of Justice című filmbenForrás: Zack Snyder Twitter

Ugyanebben az évben megismerhetjük a Suicide Squadot, amely egy képregényes gonosztevőkből álló csapat, akiket az amerikai kormányzat bérel fel különféle életveszélyes küldetések elvégzésére, és cserébe elengedi a börtönbüntetésüket. Az utolsó műszak-ot és a Harag-ot jegyző David Ayer rendezi a filmet.

A Batman v Superman: Dawn of Justice-ban már szereplő Wonder Woman 2017-ben kap önálló filmet, és a marveles Bosszúállók-hoz hasonlóan a DC-képregények szupercsapata, az Igazság Ligája is összeáll három év múlva a Justice League-ben. Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman és Cyborg biztosan benne lesznek.

Gal Gadot mint Wonder WomanForrás: InterCom

Az Egy különc srác feljegyzései-ből és a Beszélnünk kell Kevinről címszerepéből ismert Ezra Miller lesz Flash, aki egy kómából felébredve azt tapasztalja, hogy hihetetlenül gyorsan tud futni. Jason Momoára legtöbbünk a Trónok harca Khal Drogójaként emlékszik, most képes lesz a víz alatt lélegezni az Aquaman főszereplőjeként.

Dwayne Johnsonnak is teljesül egy régi álma, és eljátszhat egy képregényhőst a Shazam-ban, Ő lesz Black Adam, aki gonosztevőként kezdte a pályafutását, de mostanság megjavult. 2019-ben jön még a Justice League második része, amiben az itt felsorolt szuperhősök legtöbbje minden bizonnyal benne lesz.

2020-ban ismét egy újabb képregényhős mutatkozik be önállóan. Ő Cyborg, akinek a Robotzsaruhoz hasonlóan több testrészét fémprotézisekkel pótolták. Ugyanebben az évben újraindítják a Ryan Reynolds főszereplésével csúnyán megbukott Zöld Lámpás-t is.