Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Natasha Henstridge kitalálta legvadabb álmainkat, és pontosan azt nyújtotta A lényben, amire filmőrült kamaszként a legjobban vágytunk: egyszerre fedezhettük fel testének különböző porcikáit és merülhettünk el egy meghökkentő sci-fi-történetben. Egy galaxisból érkezett DNS-kód alapján rakták össze a tökéletes nőt, akinek halálos volt a csókja, és a szexen kívül más nem érdekelte.

 

#19 - Natasha Henstridge (A lény)

Natasha Henstridge nem lacafacázott, rögtön az első filmjében anyaszült meztelenül mutatkozott. Ennek meg is lett az eredménye: a mai napig A lény-ben utódnemzés céljából férfiakat vadászó földönkívüli a legismertebb szerepe. A lény ötlete akár egy állandóan kanos, filmőrült kamasz fejében is megfoganhatott volna, annyira tökéletesen ötvözi a tizenévesek fantáziáját lekötő dolgokat. Egyrészt ott van benne a bombanő Henstridge, akinek minden gondolata a szex körül forog, és ezért kérés nélkül dobálja le magáról a ruhát, másrészt mindez az Alien-sorozatot megidéző sci-fi köntösbe van csomagolva.

Csalóka tud lenni az emlékezet, nekem úgy rémlett, hogy szinte végig pucér a filmben Henstridge, de most újranézve A lény-t, ez azért erős túlzás. Persze, hogy azok a jelenetek maradtak meg a legélesebben, amikben rámenősen udvarol, illetve megvillantja melleit a színésznő. Az elején még tanulgatja a dolgot, és a medencéből azzal üldözi ki a felajzott férfit, hogy gyereket akar tőle. Alfred Molinának már nem említi közeledésének valódi okát, csak rálöki az ágyra, és földöntúli gyönyörökben részesíti.

Molina egy úriember volt, aki tisztelettel bánt vele, és humorral oldotta a feszültséget felvétel közben. Később Jean-Claude Van Damme-mal is volt szexjelenete a Mindhalálig-ban, de azt már egyáltalán nem élvezte.

A lény után elárasztották sci-fikkel és femme fatale-szerepekkel az akkor 21 éves színésznőt. A függetlenség napja és a Men in Black - Sötét zsaruk forgatókönyve is megfordult a kezében, neki mégis az volt a legnagyobb vágya, hogy eljátszhassa a luxusprostituáltat a Szigorúan bizalmas-ban. Az a szerep végül Kim Basingeré lett, aki Henstridge-hez hasonlóan szintén modellként kezdte a pályáját, és Oscar-díjat kapott az átszabott arcú örömlány megformálásáért.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates