Keanu Reeves visszatért a mozikba, és nagyon mérges a megölt kutyusa miatt, de nem ő az ő filmje volt a legnépszerűbb az amerikai mozikban, hanem egy társasjáték-adaptáció. Miután már a Torpedó-ból is készült film (kritikánk), egyáltalán nem lepődünk meg azon, hogy a Hasbro most egy szellemidézős társasjátékot vett elő, és abból csinált tinihorrort. Öt millióból készült az Ouija, és már az első hétvégéjén többszörösen visszahozta az árát. A kritikusokon kívül alig zavart valakit, hogy ez is csak egy újabb fantáziátlan és klisés horror, aminek még a korhatárát is levitték eggyel alacsonyabb kategóriába (PG-13), csak hogy a célközönség zavartalanul tudjon rá jegyet vásárolni.

A John Wick-nek be kellett érnie a második hellyel és 14 millió dollárral, de ez is jó eredménynek számít, hiszen előzetesen 7-8 millió dolláros nyitást jósoltak a filmnek. Keanu Reeves a 47 ronin-nal nagyot bukott legutóbb, csak 10 milliót kalapozott össze a pénztáraknál az első hétvégén. Ehhez képest ismét felívelőben van színész pályája, talán a meglepően jó kritikák segítettek, vagy egyszerűen az embereket jobban érdekli a hajdani Neo bosszúszomjas bérgyilkosként mint japán harcosként.

Keanu Reeves a John Wick című filmbenForrás: InterCom

A Harag és a Holtodiglan követi a két premierfilmet, a hatodik helyen bújik meg Bill Murray új vígjátéka, a St. Vincent, de ez kiváló teljesítmény egy függetlenfilmtől. Három hete kezdték vetíteni a tengerentúlon, fokozatosan küldték egyre több moziba, és az okos terjesztési modellnek meg is lett az eredménye: immáron ott van a top tízben.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Ouija ($20/$20)
2. John Wick ($14,2/$14,2)
3. Harag ($13/$46,1)
4. Holtodiglan ($11,1/$124,1)
5. The Book of Life ($9,8/$29,9)
6. St. Vincent ($8,1/$9,2)
7. Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day ($7/$45,5)
8. Vissza hozzád ($4,7/$17,7)
9. A bíró ($4,3/$34,4)
10. Az ismeretlen Drakula ($4,3/$48,3)