Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Ha azt mondjuk tüzes spanyol szépség, kire gondolnak először a mai színésznők közül? Penelope Cruz is jó válasz, ő sem fog kimaradni ebből a sorozatból, de előbb a perzselő tekintetű Paz Vega művészete előtt hódolunk. A szex és Luciában egy távoli szigetre vonul el, hogy felidézze viharos kapcsolatát élete nagy szerelmével, de eljátszotta Carment, a leghíresebb mediterrán femme fatale-t is.

 

#20 - Paz Vega (A szex és Lucia, Carmen, Vágyastársak)

Paz Vegának volt kitől örökölnie a szerepeit jellemző heves vérmérsékletet, az apja ugyanis torreádor. A húga híres flamenco-táncos, szóval tényleg általános jellemvonás a Vega-családban az exhibicionizmus és a szereplés iránti vágy.

Aki csak Adam Sandler házvezetőnőjeként, a Spangol - Magamat sem értem című, elsővilágbeli családi problémákkal foglalkozó, kedves és szentimentális drámából ismeri, az most jól meglepődhet, hiszen abban a filmben nemhogy a ruháitól nem válik meg Vega, de összesen egy romantikus vacsorát engedélyez magának a filmbéli karaktere a házas férfit játszó Adam Sandlerrel.

Paz Vega a Spangol - Magamat sem értem című filmbenForrás: Sony Pictures

Paz Vega a legtöbb filmjében egyáltalán nem ilyen szigorú erkölcsű nőt játszott, ellenkezőleg, nagy kedvvel merült el a testi élvezetekben. Az alább beillesztett videó a színésznő három különböző filmjéből tartalmazza a legforróbb pillanatokat, de nem ám csak úgy egymás után dobálva, igényesen és rendkívül hatásosan vágták össze a jeleneteket az alkotók. Talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy önmagában is műalkotás a videó. Ez persze Paz Vegán múlt a leginkább, akinek elragadó plasztikussággal ül ki a gyönyör az arcára, és gömbölyded mellénél körzővel sem lehetne rajzolni tökéletesebbet.

A három filmből A szex és a Lucia a legismertebb itthon, nagy sláger volt a művészmozikban annak idején. A film címe nem hazudik, ebben kenegetik zöldes iszappal Vega vergődő testét a tengerparton. A bonyolult időkezelésű A szex és a Lucia sokkal több egy egyszerű romantikus drámánál, sokszor még az sem biztos, hogy a valóságot látjuk, vagy az író főszereplő erotikus fantáziái elevenednek meg a vásznon.

A Vágyastársak-at is vetítették a hazai mozik, ez már egy jóval szokványosabb romkom hűtlenséggel és féltékenykedéssel: négy huszonéves fiatal életében kuszálódnak össze a szerelmi szálak. Aki nem látta egyik filmet sem, az is biztosan kiszúrja, mely részletek jöttek a Carmen 2003-as feldolgozásából. Ebben a filmben sem szégyellős Vega, és miközben csalfa és önző természetével tönkreteszi a fiatal katonatiszt életét, még egy templomban sem érzi úgy, hogy ott nem illő pucéran mutatkozni.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates