A Terminator: Genisys alkotói eddig csak konkrétumok nélkül meséltek arról, hogy a legújabb Terminátor-film ugyan sok mindenben hasonlítani fog a régebbiekre, de egy új, izgalmas irányba viszi el az ismert történetet. Az Entertainment Weekly kiderítette, hogyan csavartak egy nagyot az időutazós, apokaliptikus sztorin: Schwarzenegger ismét visszatér Terminátorként, de most már nem a gyilkolás a fő feladata, hanem apai teendőket lát el.

Mielőtt kibontanánk, hogy ez mit is jelent, lássuk mi nem változott. 2029-ben háború dúl az emberek és a Skynet között, John Connor (Jai Courtney) visszaküldi hűséges katonatársát, Kyle Reese-t (Jason Clarke) 1984-be, hogy védje meg az anyját. Ez idáig úgy hangzik, mintha az első részt remakelnék szolgai módon. A csavar az, hogy Reese-t egyáltalán nem az fogadja a múltban, mint amit várt.

Emilia Clarke és Jai Courtney az Entertainment Weekly címlapjánForrás: Entertainment Weekly

Sarah Connor (Emilia Clarke) apunak nevezi a filmben Schwarzeneggert, mivel kilenc éves korától a T-800-as nevelte őt. Így lehet az, hogy Connor profin ért a fegyverek használatához, viszont a társas érintkezések terén nagy kihívásokkal küzd. Sarah-nak mindent elmondott a jövőről a fémalapú nevelőapja, de a nő - érthető módon - nem akarja elfogadni a sorsát.

Matt Smith és Jason Clarke az Entertainment Weekly címlapjánForrás: Entertainment Weekly

Az EW két különböző terminátoros címlappal jelenik meg, az egyiken a nyolcvanas évek bőrdzsekis divatját éleszti újra Emilia Clarke és Jai Courtney, a másikon harcra készen pózol Matt Smith (ő John Connor egyik katonatársát játssza a filmet) és a sebhelyesarcú Jason Clarke. Külsőségekben szigorúan követi a Terminátor-kánont a Genisys.

A Thor: Sötét világ-ot jegyző Alan Taylor rendezi a filmet, amelynek a bemutatóját 2015. július 1-jére tervezik. Ha nem bukik nagyot, trilógiává fogják bővíteni a Terminator: Genisys-t.

Olvasnivaló: Kiherélik a Terminator 5-öt