Az utóbbi évek egyik legnagyobb talánya, hogy miért nem engedték soha befejezni David O.Russellnek a Nailed című filmjét, illetve miért nem próbálta senki megmenteni a majdnem kész filmet miután a rendezőt zsinórban három filmjéért (A harcos, Napos oldal, Amerikai botrány) is Oscarra jelölték.

A Nailed egy kisvárosi pincérnőről (Jessica Biel) szól, akinek épp megkéri a kezét a pasija (James Mardsen), amikor megmagyarázhatatlan okokból egy szög kerül a fejébe. Elindul Washingtonba, hogy ott segítsenek rajta és egy üresfejű politikus (Jake Gyllenhaal) karolja fel az ügyét.

Jake Gyllenhaal és Jessica Biel a Nailed című filmbenForrás: K. JAM Media

Ez a történet pont olyan kattantnak hangzik, mint O. Russell korábbi filmjei, például az I Heart Huckabees vagy a Gyagyás család és sokkal kevésbé illik be legutóbbi, Oscar-jelölt filmjei sorába. A legendásan nehéz esetnek tartott rendező 2008-ban forgatta le a film kilencven százalékát (a fejbe kerülő szög kulcsjelenetét azonban nem vették fel), ám folyamatos konfliktusai voltak a producerekkel, amikor mindig egyre több pénzre lett volna szüksége.

A kész anyagból most Kia Jam producer vezetésével, O. Russell közreműködése nélkül ollóztak össze egy verziót, ami 2015-ben biztosan mozikba kerül, legalábbis Angliában, méghozzá a nem túl eredeti Politics of Love (A szerelem politikája) címen. Mivel a főszereplőnő Jessica Biel épp terhes (és 2008 óta eléggé ki is került Hollywood élvonalából), nem valószínű, hogy részt venne jövőre a promócióban, de Gyllenhaal sötét, ám irtó menő korszakába (Az utolsó műszak, Fogságban, Enemy, Éjjeli féreg) egész jól beleillik a film, már ha sikerült egy nézhető végeredményt összevagdosni belőle.