Rácsapott James Bond szülőatyjának formás fenekére, mégsem ez volt eddigi karrierjének csúcsa, hanem az, amikor papucs nélkül táncolt John Cassavetes özvegyével. Hőrich Nóra Lili színésznővel beszélgettünk a Filmklub podcast huszonhatodik adásában. Először a Papírrepülők vagány leszbi csajaként figyeltünk fel rá öt éve, most Pálfi György Szabadesés című kattant filmjében folpackba csomagolva enyeleg Nagy Zsolttal.

A pont ma 27 éves színésznő több, Magyarországon forgatott külföldi produkcióban kapott már egész figyelemreméltó epizódszerepet, például alakított szobalánynak öltözött kémnőt (Drakula), német áldozatot (Válaszcsapás) és Ian Fleming szeretőjét (Fleming). A Herkules-ben "statkózott", ő volt az a lány, aki Marozsán Erikával álldogált folyton a képek hátterében. Remek sztorikat hallhattunk Brett Ratner rendező kifinomult csábítási módszereiről (garnélarákkal és anélkül), Dwayne Johnson bedurrantott izmairól, Dominic Cooper hímvesszőtokjáról és általában a forgatások érzelmileg felfokozott hangulatáról.

Hőrich Nóra LiliFotó: Hektor

Lehullt a lepel arról is, hogy Hörich Nóra Lili olykor testdublőrt használ, de amitől még a meztelenkedésnél is jobban irtózik, ha csótányt kell a szájába vennie. Megtudtuk azt is, milyen ha egy film szakrális hangulatban készül: Nóra alakította Gena Rowlands halott leányát a Six Dance Lessons in Six Weeks című drámában, ahol olyan volt a forgatás, mintha misére mennél. Nagy fájdalma, hogy nem játszhat régi bálványával, Mácsai Pállal a Terápia című HBO-sorozat második évadában, de legalább pár szót már beszélt elvörösödött fejjel a pszichológust alakító színésszel.

fent: Válaszcsapás, Fleming lent: Drakula, HerkulesForrás: NBC, InterCom, Showtime

A Filmklub podcast adását megtalálhatod az iTuneson, letöltheted MP3 formátumban, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.