Jön a Toy Story 4

2014.11.07. 16:50

A Disney (az ő tulajdonukban van a Pixar) bejelentette, hogy a Toy Story 3-mal nem értek véget Woody és Buzz kalandjai, elkészítik ugyanis a negyedik részt. A rendezői székbe visszatér John Lasseter, ő jegyezte az első két részt, és a történetet is az első Toy Story alkotói csapatával, Andrew Stantonnal, Pete Docterrel és Lee Unkrichhel együtt álmodta meg.

További érdekesség, hogy a forgatókönyvet a Celeste és Jesse mindörökké című romantikus vígjátékot jegyző Rashida Jones és Will McCormack írja. Jones leginkább színészként ismert, szerepelt A közösségi háló és a Barátság extrákkal című filmekben, illetve a Városfejlesztési osztály című tévésorozatban. Amúgy Peggy Lipton színésznő (ő játszotta Normát a Twin Peaks-ben) és a legendás zenei producer, Quincy Jones lánya.

Több konkrétumot egyelőre nem lehet tudni a negyedik részről. Elhangzott a szokásos érv Lassetertől a folytatás létjogosultsága mellett. Nagyon fontosak nekik a karakterek, ezért elhatározták, hogy csak akkor nyúlnak megint hozzájuk, ha a köréjük kitalált történet méltó módon viszonyul az előző részekben látottakhoz. Lasseter szerint annyira izgalmas a folytatás alapötlete, hogy amint meghallotta, tudta, hogy neki kell megrendeznie a negyedik részt. Ez lesz az első rendezői munkája a 2011-es Verdák 2 óta.

Az eddigi három részt összesen kilenc Oscar-díjra jelölték, amelyből kettőt meg is kapott, illetve John Lassetert egy különdíjjal jutalmazták a Toy Story - Játékháború technikai újításai miatt. Ez volt az első egész estés, számítógép által animált film. A harmadik rész aratta a legnagyobb sikert, a két elnyert Oscar-díj mellett 1,1 milliárd dollárt termelt a világ pénztárainál.

A tervek szerint 2017 júniusában kerül majd mozikba a negyedik rész, de addig sem maradunk Pixar-filmek nélkül. 2015 június 25-én jön a fejünkben lévő hangokról szóló Agymanók, 2016-ban pedig a Némó nyomában folytatására, a Szenilla nyomában-ra ülhetünk be.