Egy kontinenssel közelebb ért ugyan hozzánk Paul Thomas Anderson (Vérző olaj, The Master) hibbant krimi-sztárparádéja, de még mindig nagyon messze vagyunk attól, hogy egy sima esti program keretében megnézhessük a Beépített hibá-t (Inherent Vice). Szerdán meglepetés-vetítést tartanak a filmből Londonban, és az ott élők kedvéért a rendező összevágott egy rövid kedvcsinálót.

Az előzetessel ellentétben ez a videó meg sem próbálja a történetet felvázolni, helyette jól hangzó hívószavakat dobál be (FBI! Sok pénz! Diliház!), felvillantja a színészeket (Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Josh Brolin, Owen Wilson, Jena Malone, Martin Short, Benicio Del Toro), aztán már csak a hangulatteremtéssel foglalkozik. Hangulatból pedig van bőven: az óriási barkót növesztett Joaquin Phoenix minden köhögésével marihuánafüst száll ki a szájából. Már az is mosolyra készteti az embert, ha csak elképzeli az ember a magánynyomozót alakító Phoenixet, ahogy ebben az állapotban próbál a csavaros emberrablási ügy végére járni.

Sok magyar él Londonban, ha tanácsolhatunk valamit, használják ki a lehetőséget, hiszen rendes moziforgalomba csak január 30-án kerül a film Angliában. A Prince Charles moziban vetítik a Beépített hibá-t november 19-én, délután öt órai, illetve negyed tizenegyes kezdettel. Aki elmegy, feltétlen mesélje el, hogy milyen volt, itt Magyarországon ugyanis még az sem biztos, hogy bemutatják a filmet (a jogok az InterComnál vannak, de még nem döntöttek a forgalmazásról).

December 15-én jön ki a Beépített hiba filmzenéje, amit a Vérző olaj-hoz és a The Master-höz hasonlóan a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood szerzett. Most kiadták az album dallistáját, és legalább olyan izgalmasnak tűnik, mint maga a film.

A Beépített hiba soundtrackjének borítójaForrás: Warner Bros.

Még egy hatvanas évekbeli népszerű japán ételről elnevezett szupersláger (Sukiyaki) is felkerült rá. Továbbá szerepel rajta egy ki nem adott Radiohead-szám (Spooks), amit most a Supergrass játszott fel. Az online elérhető dalokat linkeltük:

1. Shasta - Jonny Greenwood
2. Vitamin C - Can
3. Meeting Crocker Fenway - Jonny Greenwood
4. Here Comes the Ho-Dads - The Marketts
5. Spooks - Jonny Greenwood
6. Shasta Fay - Jonny Greenwood
7. Les Fleur - Minnie Ripperton
8. The Chryskylodon Institute - Jonny Greenwood
9. Sukiyaki - KYU Sakamoto
10. Adrian Prussia - Jonny Greenwood
11. Journey Through the Past - Neil Young
12. Simba - Les Baxter
13. Under the Paving-Stones, the Beach! - Jonny Greenwood
14. The Golden Fang - Jonny Greenwood
15. Amethyst - Jonny Greenwood
16. Shasta Fay Hepworth - Jonny Greenwood
17. Any Day Now - Chuck Jackson 

Új, csodás poszter is van, amelyet a lila neonfényben fürdő Katherine Waterston alakja tölt ki. Hivogat a tekintetével, de vigyázni kell vele, mert pszichedelikus medúzaként a hajában tartja fogva a film többi szereplőjét.

A Beépített hiba új plakátjaForrás: Warner Bros.