Hófehérke (Hófehér és a vadász) és Csipkerózsika (Demóna) után egy újabb híres női mesefigura kapja meg a maga nagyszabású filmjét. A Disney produkciójában készült el a Hamupipőke, amely a frissen kiadott előzetes alapján egy fokkal kevésbé tűnik csiricsárénak, mint a stúdió két korábbi próbálkozása a műfajban, az Óz, a hatalmas és az Alice Csodaországban.

A filmet Kenneth Branagh rendezte, aki az elmúlt évtizedben a lehető legkülönbözőbb projekteket vállalt el: csinált akcióthrillert (Jack Ryan: Árnyékügynök), szuperhősfilmet (Thor), kétszereplős kamaradrámát (Mesterdetektív), de operafeldolgozást (A varázsfuvola) is.

A Hamupipőke címszerepét a Downton Abbey című kosztümös tévésorozatban feltűnt 25 éves Lily James játssza, a királyfi a Trónak harca Robb Starkja, Richard Madden lesz, akit arcszőrzet nélkül szinte alig lehet megismerni. A mese leghálásabb szerepét, Hamupipőke gonosz mostoháját a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett kapta.

A film 2015. március 15-én érkezik meg a mozikba, az alábbi tetszetős plakáthoz a legendás fotóművész, Annie Leibovitz fényképezte a főszereplőt.

A Hamupipőke plakátjaForrás: Fórum Hungary