Szabadságot a női mellbimbóknak!

2014.11.21. 11:23

Elgondolkozott már azon, hogy miért van az, hogy egy férfi simán mászkálhat meztelen felsőtesttel az utcán, ha viszont egy nő teszi ugyanezt, akkor minimum megrökönyödést vált ki, de sok helyen ez egyenesen törvényt sértő cselekedet? A Free the Nipple című filmben félig pucér nők rohangálnak New York utcáin, ráirányítva a figyelmet a helyzet abszurditására. A film persze túlmutat ezen az egy szemléletes példán, a meztelenkedést felhasználva mesél a nemi egyenlőtlenségek problémájáról.

A Free the Nipple rendezője és főszereplője, Lina Esco 2012-ben Miley Cyrusszal dolgozott együtt a LOL című film forgatásán, ekkor jött az ötlet, hogy kellene egy filmet csinálni olyan nőkről, akik szembeszállnak az őket sújtó törvényekkel. Cyrusnak is tetszhetett az ötlet, ugyanis most külön felvett egy dalt a Free the Nipple-höz, Melanie Safka Look What They’ve Done to My Song, Ma című számát dolgozta fel. Ez a dal már korábban is része volt Cyrus repertoárjának, de most egy rockosabb verziót rögzített a film számára.

Amerikában december 12-től adják a mozik a Free the Nipple-t, Magyarországon legfeljebb valamelyik filmfesztiválon vetítik majd. A korábbi korhatáros teaser előzetest itt lehet megnézni.