November 24-én egy hackertámadás lebénította a Sony Pictures-t, amely során öt mozifilm dvd screenerét (vízjellel ellátott, kritikusoknak vagy az akadémia tagjainak szétküldött kópia) lopták el. A zsákmányolt filmek azóta már letölthetőek a népszerű fájlmegosztó oldalakról.

A Harag című Brad Pitt-film futotta be a legnagyobb karriert az interneten, november 30-ig a Variety szerint 1,2 millióan töltötték le. Ez nagy vérveszteség a stúdiónak, hiszen a film még mindig megy a mozikban. Még nagyobb blamázs, hogy a másik négy kiszivárgott filmet még csak fesztiválokon vetítették Amerikában.

Brad Pitt a Harag című filmbenForrás: Sony Pictures

A Jamie Foxx főszereplésével készült Annie című musical december 19-től lesz látható Amerikában. A híres angol impresszionista festő életéről szóló Mr. Turner-t és Julianne Moore Still Alice című drámáját megfuttatják decemberben pár nagyvárosban az Oscar-nevezés miatt, a To Write Love On Her Arms-ot viszont csak jövőre tervezik bemutatni. Ezeknek a filmeknek már jóval kisebb az online népszerűségük, az Annie vezet 206 ezer letöltéssel.

A hackerek GOP, vagyis Guardians of Peace (A béke őrzői) néven azonosították magukat. A Sony nem vetette el annak lehetőségét, hogy a The Interview című, Kim Dzsongunból viccet csináló komédia miatt berágott észak-koreaiak a tettesek, de ez is csak találgatás, bizonyíték nincsen. A feláldozhatók harmadik része is nagyon korán, három héttel az amerikai premier előtt szivárgott ki. Ebben az ügyben két embert tartóztattak le múlt héten Londonban.