A múlt pénteken kiadott Star Wars-előzetesre nagyobb figyelem irányult, mint az elmúlt évek legtöbb premierfilmjére. A hétvégén már részletesen kielemezték minden egyes képkockáját. Aki ezt eddig elmulasztotta, az most megteheti a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesének magyar nyelvű változatával.

Öt pontban gyűjtöttük össze a másfél perces kedvcsináló legvitatottabb pillanatait, legizgalmasabb rejtélyeit.

1. Az előzetes legellentmondásosabb pillanata a háromágú fénykard felvillanása volt. Sokan önveszélyesnek tartják a fegyvert, mások azzal védik az új dizájnt, hogy a két rövidebb fénynyaláb a keresztvas funkcióját tölti be. De mi van akkor, ha direkt nem akarták, hogy profinak tűnjön a kard? Többen azt gyanítják, hogy egy olyan Sith lovag eszkábálta össze, aki még csak ismerkedik az Erő sötét oldalával, és még nem nagyon tudja, hogy mit csinál.

A háromágú fénykard a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesébenForrás: Fórum Hungary

2. Sokaknak Jar Jar jutott az eszébe a focilabdán guruló cuki robot láttán, és menten pánikolni kezdtek, hogy a legújabb trilógiában is lesz egy idegesítő, viccesnek szánt karakter. Akkora közutálatnak örvend a világon Jar Jar, hogy elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ugyanebbe a hibába még egyszer beleessenek az alkotók. 

3. Sokan abba is belekötöttek, hogy miért színesbőrű a rohamosztagos a filmben. Egyszerű a válaszunk számukra: már miért ne lehetne? Készüljenek fel, hogy még sokat fogják látni John Boyegát, ugyanis nem egy szimpla rohamosztagost játszik a Star Wars: Az ébredő Erő-ben, hanem az egyik főszereplőt. A színész az Instagramján üzent a gyűlölködőknek, és elegánsan egy rövid mondattal intézte el az ügyet: "Azoknak üzenem, akiket ez érinthet… Szokjanak hozzá a gondolathoz."

John Boyega a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesébenForrás: Fórum Hungary

4. Bátor döntés volt J.J. Abrams részéről, hogy az eredeti trilógia szereplőit teljesen kihagyta az előzetesből. És jól tette, mert így nem fullad bele a nosztalgiába a trailer. Módjával megidézi a régi filmeket a zenével, a Millenium Falconnal, a TIE-vadászokkal és az X-szárnyúakkal, és inkább az új szereplőkre koncentrál, jelezve, hogy ez most egy egészen új történetnek a kezdete.

5. Sokat találgatták, hogy tulajdonképpen ki is a narrátora az előzetesnek. Felmerült Max Von Sydow, Adam Driver és Benedict Cumberbatch neve is, végül minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Andy Serkis figyelmeztet az Erő ébredésére. Egyes források tudni vélik, hogy Serkisnek egy apró, de annál fontosabb szerepe van a hetedik részben. A magyar szinronos előzetesben Galambos "Galamb" Péter hangját halljuk.

TIE-vadászokkal harcoló Millenium Falcon a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesébenForrás: Fórum Hungary

Star Wars: Az ébredő Erő-ben ez eredeti trilógiában is játszó Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Peter Mayhew és Kenny Baker mellett szerepel Daisy Ridley, Adam Driver, Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Lupita Nyong’o és Max von Sydow. 2015. december 18-án kezdik vetíteni a mozik a Star Wars: Az ébredő Erő-t.

Aki pedig kíváncsi, milyen lenne a Star Wars-előzetes Wes Anderson stílusában, ide kuksizzon.