A gyerekeket akarja elbűvölni a Mancs-film előzetese

2014.12.02. 15:13

A híres magyar mentőkutya életét sokféleképpen lehetett volna feldolgozni, a Mancs című nagyjátékfilm első előzetese alapján egyértelmű, hogy itt az alkotók a mese irányába mentek el. Ott virít a kép alsó sarkában a hatos karika, és ennek szellemében semmi véreset nem látunk, helyette rendszeresen rajzfilmes betétek szakítják meg a kellemes tempóban csordogáló élőszereplős, napsütéses képeket. 

Az előzetes Mancs mesei környezetbe helyezett karrierjének elejére koncentrál. Egy jajveszékelő falusi néni kertjében kergeti a csirkéket, aztán Trill Zsolt magához veszi, és hamarosan rájön, hogy ez a kutya nagy dolgokra képes. A hazai állapotokat viccesen idézi meg az a konfliktusforrás, hogy a bürokrácia közbeszól, és engedély kell, csak úgy nem lehet embereket mentegetni.

Amikor eljönnek a nagy katasztrófák, az előzetes teljesen átvált rajzfilmbe, hiszen egy egész várost romba döntő földrengés nem fér bele egy gyerekeket is megcélzó családi filmbe. Hogy jó ötlet volt vagy sem sutba vágni a realisztikusságot, és kedves mesét csinálni a Miskolcon szobrot is kapó mentőkutya életéből, azt január 29-től mindenki eldöntheti a magyar mozikban. A filmet Pejó Róbert rendezte, szerepel benne többek között Keresztes Tamás, Holecskó Orsolya, Szacsvay László, Szarvas József, Nyári Oszkár és Pásztor Erzsi.