James Bond sztárparádéval tér vissza

2014.12.04. 10:52

A délben megtartott sajtótájékoztatón Sam Mendes rendező jelentette be a 24. Bond-film címét és szereplőgárdáját. A cím rövid, ütős, és rengeteg találgatás ad okot: Spectre. Így hívják a sorozat több részében is szereplő nemzetközi terrorszervezetet, amelyet Ernst Stavro Blofeld vezet.

Az első leleplezett szereplő nem egy személy, hanem egy Aston Martin DB10 volt. Utána sorban felléptek a színpadra a szereplők, és kiderült, hogy a legtöbb előzetes pletyka igaz volt. Két Bond-lányt is bemutattak. Monica Bellucci Lucia Sciarrát fogja játszani, Lea Seydoux pedig Madeleine Swannt. Ha következtetni akarunk ilyen apróságokból: Bellucci szeliden, alig észrevehetően mosolyog, míg Seydoux szigorúan néz a kiadott képeken.

Monica Bellucci és Lea SeydouxForrás: MGM

A Becstelen brigantyk és a Django elszabadul miatt is Oscart kapó Christoph Waltz karakterét Oberhausernek hívják. Vajon ő lesz Blofeld? Ha igen, akkor olyan neves macskasimogató színészek nyomába lép, mint Telly Savalas, Donald Pleasence vagy Max Von Sydow.

A galaxis őrzői-ből ismert, kolosszális méretű Dave Bautista Mr.Hinx néven fogja James Bond gerincét ropogtatni. A brit Sherlock-sorozat Moriarty-ját eljátszó Andrew Scottot Denbigh-ként mutatták be. Ő a brit titkosszolgálatnak dolgozik, de Moriarty miatt nehéz elhessegetni azt a gondolatot, hogy nem biztos, hogy James Bond oldalán áll.

Dave Bautista, Sam Mendes, Christoph Waltz és Andrew Scott a csütörtöki sajtótájékoztatónForrás: AFP

Sam Mendes új operatőrrel indul neki a forgatásnak. Ezúttal Hoyte Van Hoytema áll a kamerák mögött, aki az Engedj be! című vámpírfilm óta az egyik legkelendőbb szakember Hollywoodban. Ő fényképezte a Suszter, szabó, baka, kém-et, A nő-t és a Csillagok között-et. A filmet a londoni Pinewood stúdióban, a marokkói Tangiersben, az osztrák Alpokban, Rómában és Mexikóvárosban fogják forgatni.

Ismétlésként lássuk, mik azok az információk, amelyeket már a sajtótájékoztató előtt is biztosan lehetett tudni. Negyedszerre is Daniel Craig húzza magára a titkosügynök szmokingját, Ralph Fiennes is visszatér mint M, ugyanez elmondható a Q-t alakító Ben Whishawról és a Miss Moneypenny-ként évődő Naomie Harrisről.

Daniel Craig a csütörtöki sajtótájékoztatónForrás: AFP

Rendezőt sem váltottak, a Skyfall után ismét Sam Mendes irányítja a film munkálatait. A döntést nehezen lehet támadni, hiszen a Skyfall óriási kritikai és pénzügyi siker volt, minimum a Craig-éra legjobb filmjeként emlegetik, és világszinten 1,1 milliárd dollárt termelt. A kétezres évek elején a legtöbben már temették a Bond-filmeket, a titkosügynök Casino Royale-lal elkezdett fazonigazítása azonban megtette a hatását, és ismét népszerűségi csúcsokat döntöget a sorozat.

A forgatás december 8-án kezdődik, a Spectre 2015. november 6-tól lesz látható a mozikban. Addig is itt van a film első plakátja, de van belőle hangos, mozgó változat is.

A Spectre című film plakátjaForrás: MGM