A cannes-i világpremier és díjazás után a Fehér Isten még két tucat további fesztiválon vett részt, most pedig meghívást kapott a nagy presztízsű, 2015. január 22-én kezdődő Sundance filmfesztivál programjába. Az 1985 óta megrendezett mustrán független filmeket vetítenek, és itt fedezték fel többek között Quentin Tarantinót (Kutyaszorítóban), Richard Kelly-t (Donnie Darko) és Benh Zeitlint (A messzi Dél vadjai). A vetítéseknek a havas hegycsúcsokkal körbe vett Utah állambeli Park City ad helyet. Rendkívüli eredményről beszélhetünk, hiszen a Fehér Isten az első magyar nagyjátékfilm, amelyet beválogattak a fesztivál programjába.

A Spotlight nevű szekcióban lesz látható Mundruczó Kornél legutóbbi alkotása, ahol versenyen kívül vetítenek filmeket, és a névsor alapján az idei év fesztiválkedvenceit gyűjtötték össze.  A Fehér Isten mellett ott van a süketnéma kamaszok bentlakásos iskolájában játszódó A törzs, a szintén Cannes-i világpremier és LUX-díjra jelölt Csajok vagy a francia elektronikus zenei forradalomról szóló Eden (kritikánk). Mundruczó Kornél és az alkotók személyesen is elutaznak Park City-be a Fehér Isten bemutatójára.

A film ezen a héten került a franciaországi mozikba, és remek kritikai fogadtatásban részesült. Januártól a brit, márciustól pedig az amerikai és a német mozikban is látható lesz.

Fehér Isten amerikai plakátjaForrás: Magnolia