Antal Nimródot Grammy-díjra jelölték

2014.12.06. 21:39

Antal Nimród Metallica-koncertfilmje a legjobb zenés film kategóriájában került a legjobb öt közé. A Metallica: Through The Never (kritikánk) olyan alkotásokkal versenyez, mint a Jonas Åkerlund (A por) által rendezett Beyoncé & Jay Z: On The Run Tour, a háttérvokalistákról szóló, idén Oscar-díjat is nyert Twenty Feet From Stardom, illetve egy Pink- és egy Coldplay-koncertfilmmel. 

Åkerlund korábban már kétszer is nyert ebben a kategóriában, legutóbb idén a Paul McCartney Live Kisses című filmért. A Grammy-díj összes jelöltjét itt lehet átbogarászni, a díjkiosztó 2015. február 8-án lesz.

Antal Nimród (középen) és a Metallica tagjaiForrás: AFP/Getty Images/Larry Busacca
Nincs Ferrarim, nem vettem kastélyt
Antal Nimród negyedik amerikai filmjének, a Metallica: Through the Nevernek a bemutatása alkalmából telefonon beszélgettünk a Los Angelesben élő rendezővel. Antal elmondta, hogy miért tartja jó fejnek az együttes tagjait, elárulta, hogy miért nem ő rendezte a Die Hard 5-öt, elmesélte, hogy milyen sorozatokat néz, és melyik amerikai filmje áll legközelebb a megvalósuláshoz. Végül az is kiderült, minek kéne teljesülni ahhoz, hogy a Kontroll után ismét magyar filmet rendezzen.