Van valami jó film a moziban?

Az év legjobb szexjelenetei, Scarlett Johansson
Vágólapra másolva!
A mozi ezen a hétvégén is remek választás azoknak, akik szusszanni akarnak a nagy karácsonyi rohanásban. Szerintünk ezekre a filmekre érdemes beülni. 
Vágólapra másolva!

Paddington

Közeleg a karácsony, ilyenkor illik elvinni a családot egy szívmelengető filmre. A Paddington tökéletesen megfelel a célnak, ugyanis összes korosztályt könnyedén elbűvöli film főszereplője, a legsötétebb Peruból Londonba költöző mackó. A poénok sokrétűek, a fürdőszoba tönkrételétől kezdve az angolok csökött gyarmatosító logikáján át a dacos kamaszlétig mindenből kedves viccet csinál, és még a Mission: Impossible-t is frappánsan megidézi. És még meg is lehet rajta hatódni egy kicsit. Garantált a sugárzó jókedv utána.

- - -

Swing

A Swing egy balatoni haknis, különböző életkorú nők érvényesüléséről szóló zenés-érzelmes vígjáték, azonban az is nyugodtan üljön be rá, akit ez a leírás hidegen hagy, ugyanis ezt a közönségfilmet annyira jól eltalálták, hogy bárkit képes elszórakoztatni. A sok színésznő közül, ha egyet lehet, akkor a letűnt dívát alakító Törőcsik Marit kell kiemelni - minden egyes szava és mozdulata mágikus erővel bír.

- - -

Válólevél (Gett)

Öt év keserves küzdelmét követhetjük végig úgy a Válólevél című izraeli filmben, hogy közben egyszer sem hagyjuk el a bíróság épületét. Erőteljes, karaktereire koncentráló dráma, amelyben férj és feleség már nem szereti egymást, a nő válni akar, a férfi azonban csökönyösen ragaszkodik ahhoz, ami valaha az övé volt.

- - -

Egy szerelem története: a férfi (The Disappearance of Eleanor Rigby: Him) + Egy szerelem története: a nő (The Disappearance of Eleanor Rigby: Her)

Ahány ember, annyiféleképpen meséli el ugyanazt a történetet, és ha egy párkapcsolat széthullásáról van szó, akkor ez hatványozottan igaz. Jessica Chastain és James McAvoy románcának történetével két nézőpontból is megismerkedhetünk, ha részt veszünk ebben az izgalmas filmes kísérletben, amely a férfi és a női oldalt két külön részre bontva tárgyalja ki.

- - -

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1)

Ezt külön nem is kellene ajánlanunk, hiszen mindenki látta már, vagy látni fogja, ha másért nem, hogy tudja, mire fel ez a hisztéria, vagy hogy ne pont a bombasztikusnak ígérkező finálé előtt veszítse el a fonalat. Az sem utolsó szempont, hogy szerepel benne Jennifer Lawrence.

- - -

Éjjeli féreg (Nightcrawler)

A rémesen lefogyott Jake Gyllenhaal bődületesen erős színészi játéka teszi hosszú távon is emlékezetessé ezt a krimiként és gyilkos médiakritikaként is felfogható filmet. Az általa alakított gátlástalan hírhajhász riporternek ott a helyea Mechanikus narancs Alexe vagy a Taxisofőr Travis Bickle-je mellett.

- - -

John Wick

Keanu Reeves akciófilmje az egyszerűsége és stílusérzékenysége miatt válik műfajának rokonszenves és monotóniája ellenére élvezetes darabjává. Annyi történik benne, hogy John Wick percenként fejbe lő benne valakit, de ezt szemet gyönyörködtetően változatos helyszíneken és módokon teszi.

- - -

Délibáb

A Hortobágyra tévedt Isaach de Bankolé rezzenéstelen minimalizmussal alakítja a vidéki kocsmát elcsendesítő westernhőst. Történet alig van, hiányát pótolja azonban a napégette táj, a villanó tekintetek, a műfajhoz illő feszült szűkszavúság, vagyis a képkockákból áradó erős hangulatiság.

- - -

Csillagok között (Interstellar)

Christopher Nolan hű maradt önmagához és rajongóihoz, és ismét egy grandiózus látványvilágú, de egyben az agyat megtornásztató filmet készített. Elkápráztatja az embert galaxisokkal és fekete lyukakkal, néha még tanárbácsisan magyaráz is mellé, és mindez a síros szemű űrcowboyt játszó Matthew McConaughey révén még el sem szakad teljesen az emberi érzelmektől.

- - -

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Egyre nagyobb bizonyossággal mondhatjuk, hogy magyar kultfilm van születőben: másfél hónapja játsszák a mozik a VAN-t, de csak nem akar a legnézettebb tíz film közül kikopni. Reisz Gábor nevetséges alacsony összegből megalkotott egy tükörként funkcionáló közérzetfilmet, amin lehet nevetni, amin el lehet szomorodni, és aminek minden pillanatát igazinak érezzük.

- - -

Leviatán

A Leviatán-nak ott van a helye az idei év egyik legjobb filmjei között Ezt a gyönyörű, északi tájakon játszódó bukástörténetet több szinten is lehet értelmezni: mivel merészen aktuálpolitikai ugyan a témája, de mégis a legmélyebb emberi dilemmákról szól. Katartikus élmény végigkövetni a csökönyös orosz kisember küzdelmét a korrupt és zsarnoki hatalommal szemben.